Evenimentul Zilei > Social > Festivalul Naţional de Teatru a primit Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României
Festivalul Naţional de Teatru a primit Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României

Festivalul Naţional de Teatru a primit Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2015, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Festivalul Naţional de Teatru este un proiect cultural organizat de UNITER, finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei, şi se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015. Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu.

Anul acesta va fi ediţia a 25-a, aniversară. Cu această ocazie, Festivalul Național de Teatru (FNT) prezintă în premieră în România două dintre creațiile teatrale ale anului 2014, care au marcat scenele din întreaga lume prin modurile, pe cât de diverse, pe atât de profunde, în care tratează o temă cheie a lumii în care trăim: războiul și efectele lui asupra ființei umane, informează UNITER. THE WAR (regia Vladimir Pankov), o co-producție a Festivalului Internațional de Teatru Cehov de la Moscova și a Festivalului Internațional de Teatru de la Edinburgh, în colaborare cu SounDrama Studio și FRONT (regia Luk Perceval), o producție Thalia Theatre din Hamburg sunt spectacolele străine invitate în cadrul ediției cu numărul 25 a Festivalului Național de Teatru din București. Cele două spectacole străine invitate vor putea fi văzute la Teatrul Național “I. L. Caragiale” din București, în datele de 25 octombrie – „The War” (Sala Mare) și 27 octombrie – „Front” (Sala Studio).