Timişorenii sunt invitaţi sâmbătă, de la ora 20.00, în Mansarda Facultăţii de Arte pentru a viziona cele mai "păcătoase" şi premiate filme scurte.
Programul de scurt metraje se numeşte "Păcate Capitale" şi include filme premiate, controversate şi pline de eroi avari, leneşi sau desfrânaţi, care le vor provoca spectatorilor sentimente de mânie, invidie şi multe hohote de râs, spun organizatorii evenimentului. "Mansarda Facultăţii de Arte va fi împărţită pe zone şi decorată pentru a reprezenta patru dintre păcatele prezente în scurtmetraje. Decorul va vorbi pe limba leneşilor, trufaşilor, lacomilor şi mânioşilor", explică Roxana Cioclov.
Scurtmetraje premiate
Din programul ShortsUP fac parte producţia franceză "Brainstorming" (2009, David Freymond), un "Matrix" al scurtmetrajelor, care ridică o întrebare incomodă: este sexul la prima întâlnire un păcat de moarte? şi cea belgiană, "Na Wewe" (2010, Ivan Goldschmidt), bazată în întregime pe fapte reale - în Burundi, războiul civil provocat de ura rasială a dat naştere unui genocid fioros. Filmul a obţinut Premiul Publicului la Festivalul de Scurtmetraje din Bruxeles. Despre "Cashback" (Sean Ellis) s-a spus ca este o inovaţie vizuală. O confirmă cele 14 premii, între care Cel mai bun scurtmetraj la Chicago International Film Festival, la Tribeca Film Festival şi o nominalizare la Oscar. Regizorul britanic Sean Ellis a mai regizat un lungmetraj omonim, care a inclus scurtmetrajul - popularitatea scurtmetrajului a ramas însă mult mai mare.
15 lei biletul
Noaptea lungă a celor mai valoroase filme scurte din lume este un proiect al Asociaţiei Oricum şi Feeder.ro, organizat la Timişoara de Asociaţia Generaţia Responsabilă. "Prin evenimentele sale lunare, ShortsUP încearcă să suplinească lipsa unui canal de distribuţie dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume şi, în acelaşi timp, să creeze o experienţă complexă în jurul filmelor, care include muzică live, instalaţii şi arte conexe filmului", susţin organizatorii. Biletele pentru evenimentul ShortsUP de sâmbătă pot fi cumpărate la intrare şi costă 15 lei.