Cazul Ferma Dacilor se complică. Funcționara de la Primăria Gura Vadului, scoasă din arest

Cazul Ferma Dacilor se complică. Funcționara de la Primăria Gura Vadului, scoasă din arest Ferma Dacilor. Sursă foto: arhivă EVZ

Funcţionara care a aprobat o parte dintre documentele Fermei Dacilor a fost eliberată din arest. Aceasta lucra la departamentul de urbanism din cadrul primăriei comunei Gura Vadului și este suspectată că ar fi eliberat autorizaţii pentru unitatea respectivă, fără a efectua verificările care se impuneau.

Cazul Ferma Dacilor ajunge într-un  punct. Funcționara care i-ar fi oferit documentațiile necesare lui Cornel Dinicu, pentru ca unitatea de cazare să intre în legalitate, a fost scoasă din arest. Judecătorii au decis ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar.

Ferma Dacilor. Funcționara de la Primăria Gura Vadului, eliberată

Funcționara a fost arestată cu suspiciunea că a întocmit documentația respectivă pentru Ferma Dacilor, fără a face verificările necesare. Aceasta a fost fost scoasă din arest preventiv și plasată sub control judiciar.

Decizia a fost luată vineri, 26 ianuarie, de magistraţii Tribunalului Prahova. Conform hotărârii,  Luiza Laura Anghelina, angajată a Primăriei Gura Vadului, a fost eliberată din arest și plasată sub control judiciar.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cazul Ferma Dacilor se complică. Funcționara de la Primăria Gura Vadului, scoasă din arest

Ferma Dacilor. Sursa foto: Facebook

„Admite contestaţia formulată de contestatoarea-inculpată Anghelina Luiza-Laura, în prezent arestată în CRAP-IPJ Prahova, împotriva încheierii nr. 7 din data de 19.01.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul nr. 981/281/2024. Desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare: Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul nr. 1295/287/P/2023/d.1. (...) Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpata Anghelina Luiza-Laura, pe o perioada de 60 de zile cu începere de la data prezentei hotărâri”, arată decizia magistraților de Tribunalul Prahova.

Plasată sub control judiciar

Pe perioada măsurii, funcționara care a avizat documentele pentru Ferma Dacilor are obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Totodată, aceasta nu are voie să comunice cu iinculpaţii sau martorii din dosar.

Anghelina Luiza-Laura a contestat măsura preventivă dispusă de instanţa de fond. Acțiunea s-a judecat vineri, 26 ianuarie la Tribunalul Prahova.

Cazul Ferma Dacilor se complică. Funcționara de la Primăria Gura Vadului, scoasă din arest

Cornel Dinicu Sursa foto: Captura Video

Ferma Dacilor. Telefonul patronului pensiunii va fi expertizat

Între timp, ancheta de la pensiunea care a luat foc în Tohani, în a doua zi de Crăciun, continuă. Doi dintre foștii angajați ai lui Cornel Dinicu au declarat că o parte dintre camerele video au fost smulse de pe poziții. Din acest motiv, anchetatorii au luat decizia de a-i reaudia. Imaginile de pe camerele de supraveghere erau stocate pe telefonul patronului unității de cazare. Conform declarației acestuia, dispozitivul a ars în incendiu. Totuși, Cornel Dinicu a le-a predat anchetatorilor un telefon de rezervă pe care îl deținea. Acesta urmează să fie supus expertizei informatice.