Fenomen meteo bizar. Micile bestii au făcut sute de victime. S-a murit în mai puțin de o oră!

Fenomen meteo bizar. Micile bestii au făcut sute de victime. S-a murit în mai puțin de o oră! sursă: arhivă

Un fenomen meteo ciudat a avut loc, vineri, în regiunea râului Nil din sudul Egiptului. O furtună deosebit de violentă i-a determinat pe oameni să se baricadeze în locuințe. Sute de persoane au fost rănite în urma înțepăturilor de scorpioni. A tunat și a plouat cu grindină. Șerpii au ieșit la suprafață. Campania de vaccinare a fost oprită pentru ca personalul medical să se poată îngriji de oamenii care au suferit răni.

Tragedie în Egipt! O furtună extrem de puternică a lovit orașul Aswan din sudul țării. Populația a fost îndemnată să se adăpostească în case și să evite regiunile cu mulți copaci, însă dacă manifestările fenomenului meteo în sine nu i-a rănit, acestea au scos la suprafață scorpioni extrem de veninoși, unii dintre cei mai letali din lume. Și șerpii au ieșit de sub pământ în urma inundațiilor care au tulburat liniștea orașului.

Peste 500 de persoane rănite, 3 morți

Scorpionii, a căror prezență nu este de altfel neobișnuită în acest teritoriu, au atacat sute de oameni. Peste 500 de persoane au suferit răni în urma înțepăturilor scorpionilor negri sau cu coadă grasă, unii dintre cei mai letali de pe Terra, a transmis Ministerul Sănătății din Egipt.

Veninul acestora poate ucide oameni în mai puțin de o oră. Populația afectată de aceste animale a manifestat dificultăți de respirație, contracții musculare și mișcări neobișnuite ale capului.

Trei membri ai forțelor de securitate egiptene au fost uciși în inundațiile provocate de fenomenul meteo, descris ca fiind unul dintre cele mai grave din ultimii 11 ani de zile, potrivit guvernatorului Aswan, Ashraf Attia.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a fost oprită

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a fost stopată astfel încât personalul medical să poată trata înțepăturile de scorpioni, a mai comunicat Ministerul Sănătății.

Doze suplimentare de antivenin au fost furnizate centrelor medicale din satele din apropierea munților și deșerturilor.

Anti-veninul este utilizat ca măsură preventivă înainte de apariția simptomelor, dar poate funcționa și după ce simptomele încep să se agraveze, potrivit BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News