Femeile-mason se adună la București. Vezi ce pun la cale!

Femeile-mason se adună la București. Vezi ce pun la cale!

Femeile-mason (Marea Lojă Feminină a României) vor participa, la începutul lunii noiembrie, la o întâlnire în cadrul căreia se vor discuta cele mai importante probleme cu care se confruntă țările balcanice

Femeile-mason se vor alătura unor istorici, academicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din Balcani, dar şi din ţări ale Europei de Vest. Toți sunt aşteptaţi la a III-a Întâlnire a Uniunii Masonice Balcanice, care va avea loc în Bucureşti, pentru a dezbate lungul drum al ţărilor balcanice către Occident, dar şi problemele actuale cu care se confruntă ţările din regiune.

Conferinţa internaţională „Drumul Balcanilor către Europa” are loc în perioada 4 – 6 noiembrie 2016, în amfiteatrul Hotelului Novotel din Bucureşti, în contextul situaţiei socio-economico-politice dificile din regiune, al ameninţărilor de la Răsărit şi al securităţii energetice aflate în pragul unei crize majore. Manifestarea este organizată de Fundaţia Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, în colaborare cu Marea Lojă Feminină a României (cea mai veche Mare Lojă Feminină din Europa Continentală şi una din fondatoarele Uniunii Masonice Balcanice).

Conferențiarii români și străini vor prezenta analize și perspective ale situației cu care se confruntă blocul statelor din această parte a Europei în propagarea democrației în zona de est a continentului, iar aspecte precum principiile și libertățile democrației, justiția, lupta împotriva corupției, planurile de contingență, geopolitica etc., vor constitui liniile directoare ale manifestării.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ţările din Balcani trăiesc ameninţări reale care vin din Orientul Mijlociu, fiind practic un tampon între Europa Centrală şi de Vest şi Orientul Mijlociu şi este nevoie urgentă de o strategie atât a Uniunii Europene, a Consiliului Europei, cât şi a NATO pentru a remedia vulnerabilităţile Flancului Estic. Paleta de discuţii va fi una generoasă, pornind de la importanţa democraţiei pentru dezvoltarea ţărilor din Balcani în ultimii 26 de ani şi terminând cu problemele actuale cu care se confruntă din ce în ce mai multe ţări, precum corupţia, securitatea energetică şi chiar terorismul”, a declarat dr. Anca Nicolescu, vicepreşedintele Fundaţiei Solidaritatea Culturală Română Ars XXI.