Femeile care își pun unghii cu gel, mai predispuse la alergii. Explicațiile dermatologilor

Femeile care își pun unghii cu gel, mai predispuse la alergii. Explicațiile dermatologilorSursa: Arhiva EVZ

Dermatologii au declarat că femeile care își pun unghii cu gel sunt mai predispuse la alergii grave. Ei au mai spus că ele pot avea probleme de respiraţie din cauza substanței toxice din ojă.

Dermatologii au declarat că femeile care au unghii cu gel pot face alergii „care le schimbă viaţa” și că se pot confrunta cu probleme de respirație grave. Deirdre Buckley, dermatolog consultant din Bath, a explicat și de ce este atât de periculos gelul pe care îl folosesc manichiuristele și care sunt consecințele.

Simptomele pot varia de la slăbirea unghiilor până la căderea lor, pot include o erupţie cutanată severă pe faţă, pe gât, pe partea superioară a pieptului. Oamenii pot avea probleme de respiraţie sau astmul poate fi agravat. Chiar mai rău, pot deveni sensibili la acrilaţii din alte lucruri, ceea ce poate avea implicaţii în stomatologie, în cazul în care sunt diabetici sau pentru chirurgia ortopedică, şi este o sensibilizare care durează toată viaţa”, a explicat Deirdre Buckley.

Metacrilatul este adesea utilizat ca ciment osos pentru implanturile de genunchi şi şold, precum şi în protezele dentare şi în protezele de dinţi.

Asociaţia Britanică a Dermatologilor (BAD) a declarat că din ce în ce mai multe femei cu unghii artificiale ajung la spital cu alergii. Aceasta a emis pentru prima dată un avertisment cu privire la aceste produse în 2018, în urma unor rapoarte privind o creştere abruptă a cazurilor de reacţii alergice cutanate legate de substanţele chimice (meti) acrilat din aceste produse.

unghii

Sursă Dreamstime

BAD a mai declarat că riscurile sunt și mai mari dacă unghiile cu gel sunt puse de persoane care nu au făcut cursurile de specialitate.

Alergii severe din cauza unghiilor cu gel

Dermatologii au mai declarat că sensibilitatea la metacrilaţii de unghii poate avea și alte potenţiale implicaţii medicale. Metacrilaţi sunt utilizaţi în plombele dentare albe, în acoperiri de smalţ dentar, în cimentul osos ortopedic, în senzorii de glucoză pentru diabetici şi în pompele de insulină. „Acest lucru poate avea consecinţe grave pentru îngrijirea medicală viitoare”, a spus specialistul.

Un studiu a arătat că 2,4% dintre persoanele testate aveau o alergie la cel puţin un tip de substanţă chimică metacrilat. Alergia a afectat „în proporţie "covârşitoare" femeile, a mai spus dermatologul, potrivit Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News