Angela Pavel trebuie să dea înapoi nu mai puțin de 3.954 de lei, arată portalul adevărul.ro, după ce a fost notificată de Casa de Pensii locală, încă de anul trecut. 

Ea a început să primească pensie de urmaș din august 1998, după soțul ei, decedat. 

Bătrâna a povestit că sumele primite de-a lungul timpului au diferit, în condițiile în care legislația s-a tot schimbat, iar cuantumul pensiilor, inclusiv cele de urmaș, a crescut. 

Ea însă nu și-a pus niciodată problema că ar primi mai mulți bani, față de ceea ce se cuvenea. Pur și simplu încasa banii așa cum orice pensionar face, când vine poștașul acasă. 

„Nu sunt calculatoare, de unde să ştiu cât trebuie să primesc?”, spune Angela Pavel.

Anul trecut, în luna noiembrie, a aflat de la Casa de Pensii din Harghita că trebuie să dea înapoi 3.954 de lei. 

Suma reprezintă diferența între ce ar fi trebuit să încaseze și suma primită efectiv. Și asta în ultimii trei ani. Se pare că la mijloc ar fi vorba de o greșeală de calcul. A cui greșeală însă?!

Angela Pavel mai spune că a mers la Miercurea Ciuc, la Casa de Pensii, și a cerut audiență la directoarea instituției.

Acolo a aflat amănunte despre cazul ei, dar nu a reușit să schimbe nimic din ceea ce trebuie să facă, adică să returneze acei bani pe care i-a primit în plus.

Bătrâna nu știe de unde va scoate banii pentru a-i returna. Mai mult, spune că are nevoie de bani pentru medicamente. Plus cei pentru achitarea lunară a dărilor.

Ea spune că se gândește să-și dea foc, arată sursa citată.  „Îmi pun benzină în cap şi-mi dau foc. Nu e vina mea că am ajuns de nu-mi mai judecă capul”, conchide femeia.

 

Te-ar putea interesa și: