Evenimentul Zilei > Actualitate > Femeia cu o trime din corp arsă, operată a doua oară. Ea a ajuns cu elicopterul SMURD la Timișoara
Femeia cu o trime din corp arsă, operată a doua oară. Ea a ajuns cu elicopterul SMURD la Timișoara

Femeia cu o trime din corp arsă, operată a doua oară. Ea a ajuns cu elicopterul SMURD la Timișoara

Femeia de 68 de ani din comuna Țițești, județul Argeș, care a fost transferată, ieri, cu elicopterul SMURD la Timişoara, cu arsuri grave a fost operaă deja a doua oară. Aceasta a suferit un accident casnic soldat cu arsuri pe picioare, abdomen şi torace.

Potrivit Andreei Sicoe Borboros, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic de Urgență Timișoara, femeia este conștientă și cooperantă, dar, momentan, în stare critică. ”Pacienta a fost operată ieri, azi s-a intrat cu ea din nou în sală, iar, dacă totul decurge normal, peste două – trei săptămâni ar putea începe grefele de piele”, a declarat Sicoe – Borboros pentru EVZ. Femeia a ajuns la Timișoara deoarece nu au fost găsite locuri disnponibile la alte spitale din țară. Eaa suferit arsuri pe 35% din suprafața corpului.

Femeia este internată singură într-un salon al Compartimentului de Arși din cadrul Secției de Chirurgie Plastică a SCUJ Timișoara. Unitatea medicală are o clincă de Mari Arși, inauguratăla sfârșitul anului 2016, cu bani de la Consiliul Județean Timiș. Momentan  saloanele nu pot fi folosite, pentru că Ministerul Sănătății nu a dotat unitatea medicală cu aparatura necesară.