Femei BARBAR ABUZATE de POLIŢIA RELIGIOASĂ musulmană şi o PRINŢESĂ SAUDITĂ

Femei BARBAR ABUZATE de POLIŢIA RELIGIOASĂ musulmană şi o PRINŢESĂ SAUDITĂ

O femeie de 50 de ani din Africa de Sud a povestit într-o carte ororile prin care a trecut în toată perioada în care s-a aflat în Arabia Saudită, unde obţinuse un loc de muncă. Aceasta a descris abuzurile la care a fost supusă de angajatorul său, însă a descris şi abuzurile la care au fost supuse alte femei din ţara arabă.

Cay Garcia a primi o slujbă foarte bine plătită la o prinţesă din Arabia Saudită, care făcea parte dintr-o dinastie aflată la conducere. Dacă la început s-a entuziasmat, după patru luni ea a fost urcată în avion şi trimisă înapoi acasă, deoarece a îndrăznit să se ridice împotriva abuzurilor comise de angajatorul său.

În cartea pe care aceasta a scris-o la întoarcerea în ţară, Garcia povesteşte că pentru o femeie viaţa în Riyadh, capitala Arabiei Saudite, este foarte grea, aceasta neavând voie nici să iasă la cafea neînsoţite, deoarece un astfel de gest este considerat imoral.

"Este permis să te plimbi pe lângă un mall, însă dacă te duci într-un cartier pentru a face exerciţii, lumea se încruntă", povesteşte aceasta, citată de Daily Mail.

Codul moral pe care poliţia religioasă musulmană, Mutawa, i l-a impus nu s-a comparat cu dificultăţile prin care aceasta a trecut în interiorul palatului în care lucra. Femeia conducea un staff care includea două persoane din Malaezia şi două din Filipine. Prinţesa, pe care Garcia nu a dorit să o identifice, avea un comportament foarte abuziv faţă de angajaţii săi, în special cei filipinezi.

"Mi-a fost foarte greu să nu reacţionez atunci când prinţesa, care avea jumătate din vârsta mea, ţipa la mine şi îmi spunea că sunt imbecilă, deoarece nu era de acord cu încălţămintea pe care o purtam", îşi aminteşte Garcia. Ea a mărturisit că nu a fost niciodată abuzată de către prinţesă, încă că angajatele, în special cele filipineze, erau nevoite să suporte abuzurile acesteia. Mai grav este faptul că angajatele agresate nu aveau voie să părăsească ţara fără acordul angajatorului, astfel că acestea au rămas "sechestrate" timp de doi ani în Arabia Saudită.

Garcia a hotărât că nu mai poate suporta tratamentul la care este supusă, aşa că, în urma mai multor confruntări, contractul ei a fost reziliat de comun acord. Mai departe, aceasta a avut la dispoziţie 24 de ore pentru a părăsi ţara.

Ea a declarat că nu s-ar mai întoarce niciodată în capitala Arabiei Saudite.

Ne puteți urmări și pe Google News