Federer, mai bun decat Cannavaro

Federer, mai bun decat Cannavaro

Tenismenul elvetian, numarul unu ATP, a fost declarat "Sportivul anului 2006" de catre Asociatia Internationala a Presei Sportive.

Dupa ce a castigat aproape tot ce se putea castiga anul trecut, dominand cu autoritate tenisul masculin, elvetianul Roger Federer n-a avut rival in ceea ce priveste titlul de cel mai bun sportiv din 2006. Pentru al doilea sezon consecutiv, Federer a primit trofeul „Sportivul anului” din partea Asociatiei Internationale a Presei Sportive, dupa o ancheta in care si-au exprimat voturile mii de jurnalisti din 148 de tari.

Tenismenul din Tara Cantoanelor l-a devansat in aceasta ierarhie pe Fabio Cannavaro, capitanul nationalei de fotbal a Italiei, campioana mondiala en-titre, castigator al „Balonului de aur” si desemnat de FIFA drept cel mai bun fotbalist din lume. Italienii s-au consolat insa cu titlul de cea mai buna echipa din lume primit de „azzurri” la fotbal.

Dragulescu, doar nominalizat

Ne puteți urmări și pe Google News

Roger Federer a primit, de curand, si titlul de „Campion al campionilor”, din partea cotidianului „L’Equipe”, el fiind al treilea sportiv din istorie, alaturi de atletul american Carl Lewis si de pilotul german Michael Schumacher, care castiga de cel putin doua ori acest trofeu. In 2006, Federer a triumfat in 12 turnee, fiind invins doar de cinci ori (de patru ori de spaniolul Rafael Nadal).

Desi anul 2006 a fost unul de „seceta” pentru sportul romanesc, printre nominalizati s-a numarat si gimnastul Marian Dragulescu, campion mondial, dar „Marocanul” n-a reusit o clasare in primele cinci locuri. Pe lista castigatorilor acestui prestigios trofeu figureaza si doua sportive din Romania, Nadia Comaneci si Gabriela Szabo.

Cel mai bun sportiv

1. Roger Federer, Elvetia (tenis)

2. Fabio Cannavaro, Italia (fotbal)

3. Fernando Alonso, Spania (Formula 1)

4. Asafa Powell, Jamaica (atletism)

5. Tiger Woods, SUA (golf)

Cea mai buna sportiva

1. Elena Isinbaieva, Rusia (atletism)

2. Justine Henin, Belgia (tenis)

3. Janica Kostelic, Croatia (schi)

4. Laure Manaudou, Franta (natatie)

5. Amelie Mauresmo, Franta (tenis)

Cea mai buna echipa

1. Italia (fotbal)

2. Brazilia (volei)

3. FC Barcelona, Spania (fotbal)

4. Spania (baschet)

5. Suedia (hochei pe gheata)