Federer, in misiunea "aurul olimpic"

Unicele tinte neatinse inca de tenismanul elvetian sunt aurul la Olimpiada si titlul de Grand Slam de la Roland Garros

Robotul” Roger Federer are 53 de titluri la simplu cucerite in circuitul profesionist, dintre care 12 de Mare Slem. A egalat recordul lui Bjorn Borg la cele mai multe victorii consecutive (5) obtinute la Wimbledon. Este jucatorul din „era Open” cu cele mai multe trofee consecutive la US Open: 4. Are in cont 38,7 milioane de dolari, bani castigati doar din tenis. Cand cineva iti prezinta un astfel de palmares, nu poti sa nu te intrebi: „Ce motivatie mai are omul acesta sa continue sa alerge intre liniile albe ale terenului?”.

Tenismanul elvetian in varsta de 26 de ani are insa doua obiective foarte importante pentru acest an. Unul l-a anuntat deja foarte clar: cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, care vor incepe in luna august. In ceea ce priveste castigarea pentru prima oara in cariera a turneului de la Roland Garros, Roger Federer nu recunoaste ca este un obiectiv prioritar pentru 2008. Elvetianul a lasat insa sa se inteleaga faptul ca si-ar dori sa se alature australianului Rod Laver si americanului Andre Agassi, singurii tenismeni care au reusit in „era Open” sa castige toate cele patru turnee de Mare Slem.

„Ma simt proaspat si motivat. Vreau sa-mi imbunatatesc tehnica, mai ales in jocul din spatele terenului. Acest lucru imi va oferi o mare posibilitate sa castig la Roland Garros. Dar nu stiu daca as da titlul la Wimbledon in schimbul celui de la Open-ul francez. Oricum, in 2008 am multe competitii in drumul meu: Roland Garros, Olimpiada, Wimbledon”, a declarat Federer. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul tenisului mondial a marturisit insa ca Jocurile Olimpice au o semnificatie aparte pentru el. „Am intalnit-o pe Mirka (n.r. - Mirka Vavrinec) la Olimpiada de la Sydney, in 2000. Apoi, la Atena, in 2004, am fost port-drapelul Elvetiei”, a precizat „Robotul”.

Roger Federer a sosit deja in Australia, unde va debuta pe 14 ianuarie in primul turneu de Mare Slem al anului, pe care l-a castigat deja de trei ori, in 2004, 2006 si 2007. Desemnat cel mai bun sportiv al anului 2007 de catre cotidianul francez „L’Equipe”, elvetianul si-a petrecut Craciunul si Anul Nou departe de zapezile din tara natala, in insoritul Dubai, unde s-a pregatit pentru noul sezon, pe care il va  incepe, ca de obicei, la turneul demonstrativ de la Kooyong.