Evenimentul Zilei > Actualitate > FDA confirmă eficacitatea vaccinului Pfizer la copiii între 5 ani și 11 ani
FDA confirmă eficacitatea vaccinului Pfizer la copiii între 5 ani și 11 ani

FDA confirmă eficacitatea vaccinului Pfizer la copiii între 5 ani și 11 ani

RAI NEWS (Italia), 23 octombrie 2021 - Food and Drug Administration (FDA) din SUA a confirmat eficacitatea și siguranța vaccinului Pfizer-Biontech la copiii între 5 ani și 11 ani. Declarațiile FDA vin cu puțin timp înainte de decizia pe care SUA vor trebui să o ia asupra extinderii vaccinării la toți copiii de școală primară, aproximativ 28 de milioane în întreaga țară.

În cadrul studiului, agenția concluzionează că în aproape toate scenariile, beneficiile vaccinului în prevenirea spitalizării și a decesului depășesc eventualele efecte secundare. În cazul în care FDA va da aprobarea finală, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor vor face propriile recomandări cu privire la cine va putea primi dozele în prima săptămână a lunii noiembrie.

„Dacă circulația virusului ar rămâne la aceste niveluri și nu ar exista probleme speciale la copii, vaccinarea sub 12 ani ar putea fi evitată”, susține Guido Rasi, profesor titular de Microbiologie la Universitatea „Tor Vergata” din Roma, fost director al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și consultant pentru campania de vaccinare a generalului Figliuolo, într-un interviu pentru „La Stampa”, care consideră că acoperirea celor mici nu este clară, așa cum nu este deloc a treia doză pentru toți”.

Potrivit expertului, în ciuda creșterii ușoare a cazurilor pozitive legate de numeroasele teste pentru obținerea certificatului verde, „rata de pozitivitate rămâne stabilă, chiar dacă iarna este lungă și este prea devreme pentru a cânta victorie. Se va avea o imagine clară la finalul lunii noiembrie, când ar trebui să sosească autorizația EMA pentru vaccinarea copiilor sub 12 ani. În acel moment se va înțelege dacă este cu adevărat necesară, precum și a treia doză, adică dacă imunitatea noastră comunitară va fi suficientă sau nu”.

Se înmulțesc cazurile de covid la copii

„În Statele Unite se observă o creștere a cazurilor pediatrice, dar în Italia, datorită certificatului verde și a măștilor, s-ar putea să evolueze diferit”. Rasi este prudent și în ceea ce privește necesitatea unui rapel generalizat: „Nu este sigur, datele din următoarele două luni ne vor spune cât de mult se va reinfecta populația sub 60 de ani.

Între timp,a treia doză este corectă pentru bătrâni și pentru pacienții fragili, ca măsură de precauție”. Dacă, până în decembrie, se va ajunge la 90% dintre cei peste 12 ani vaccinați „ar fi un rezultat excelent. Vaccinarea a încetinit, dar continuă și ne îmbunătățește viața”.

Cât lipsește până la depășirea îndoielilor pentru persoanele care încă nu sunt convinse de vaccin? „Suntem aproape, dar mai există încă niște oameni fricoși, cu care putem discuta. Strategia generalului Figliuolo se concentrează pe medicii de familie, pe îmbinarea cu vaccinul anti-gripal și pe o campanie personalizată de convingere”, afirmă Rasi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: