Ziariștii de la siteul tuttomercatoweb au anunțat, ieri, că FCSB ar fi interesată să-l împrumute pe camerunezul Joseph Minala, aflat sub contract cu Lazio.

Investigat asupra vârstei reale

Mijlocașul este fotbalist de condiție modestă pentru nivelul din Serie A și a fost trimis să se rodeze în ultimele sezoane la Bari, Latina și Salernitana, în Serie B. Minala s-a născut la data de 16 august 1996, la Yaounde, în Camerun, și a atras atenția în 2014.

Nu pentru că ar fi izbutit ceva remarcabil pe terenul de fotbal, ci pentru că vârsta sa adevărată era pusă la îndoială. La acea vreme, Joseph avea 17 ani, dar arăta ca un om aflat la vârsta mijlocie. Fanii și autoritățile au crezut că au de-a face cu un fals grosolan, iar africanul a fost bănuit că are cu 25 de ani mai mult, adică 42! În urma unor investigații, italienii au demonstrat că Minala are 17 ani.

Temwanjera, la „a treia dantură”

În prezent, la 21 de ani, mijlocașul are viitorul în față și ar putea să facă parte din lotul celor de la FCSB. El nu duce lipsă de oferte în această vară, pentru că de serviciile sale s-au mai interesat Parma, Spal și Frosinone.

Altfel, Adrian Porumboiu, fost finanțator al echipei FC Vaslui, spunea despre Mike Temwanjera, în glumă, că „este la a treia dantură”. Jucătorul din Zimbabwe are în prezent 36 de ani și a evoluat pentru moldoveni în intervalul 2007 – 2014.