Lui Gigi Becali, titlul intern i-a scăpat printre degete, pentru a 3-a oară consecutiv. FCSB a încheiat din nou campionatul pe poziția a doua și rămâne fără trofeul din Liga I Betano din 2015.

Becali a destabilizat un vestiar tensionat în multe situații, i-a știrbit autoritatea lui Nicolae Dică și a greșit impunându-l necondiționat în echipa de start pe capriciosul și recalcitrantul Denis Alibec.

„Nu știu ce sentimente mă încearcă”

La finalul sezonului, finanțatorul a recunoscut cu jumătate de gură că a greșit în privința atacantului care s-a certat în repetate rânduri cu Dică, dar vina este legată de atribuirea banderolei de căpitan. „Cine e de vină că am pierdut titlul? Eu, că am fost lacom și l-am pus căpitan pe Alibec. Am zis că poate ne scoatem banii pe el și de-aia am tras de el. Alibec a uitat fotbalul. Nu știu ce sentimente mă încearcă. Titlul a fost câștigat de echipa mai puternică, mai tare. Eu sunt responsabil pentru că am permis din cauza lui Alibec să se facă niște lucruri la echipă”, a afirmat Becali.

 

Dică a fost reconfirmat

Latifundiarul din Pipera a mai spus că n-a mai existat o perioadă în care echipa sa să joace atât de prost ca în această ediție.

„CFR e echipa mai puternică! Noi nu avem niciun joc elaborat, nu avem posesia. Niciodată n-am jucat așa de prost. Avem jucători cu frică.” Becali l-a reconfirmat pe Dică în funcție, dar șansele ca tehnicianul să continue și în sezonul următor sunt minime. Printre favoriții la preluarea FCSB se numără Mircea Rednic sau Edi Iordănescu.

„El rămâne, dar vor pleca jucători. Lui Dică n-am ce să-i reproșez. El va spune că voia să-l dea afară pe Alibec, dar eu nu l-am lăsat. Eu comunicam cu Meme și îmi spunea că el știe mult fotbal, dar ce se întâmpla la antrenament era altceva. Bine că l-am pus pe Cristi Tănase să joace ca să-mi dau seama că nu mai poate. Pe Teixeira vreau să-l mai țin un an”, a afirmat finanțatorul.