Evenimentul Zilei > Actualitate > Liga I: FC Vaslui – Steaua 0-0. Florin Costea, demon. Răzvan Stanca, erou
Liga I: FC Vaslui – Steaua 0-0. Florin Costea, demon. Răzvan Stanca, erou

Liga I: FC Vaslui – Steaua 0-0. Florin Costea, demon. Răzvan Stanca, erou

FC Vaslui şi Steaua au încheiat la egalitate, scor 0-0, într-un meci contând pentru etapa a X-a a Ligii I la fotbal. Spectacolul a lipsit din Moldova, iar momentul cheie al partidei s-a petrecut în startul primei reprize, când Florin Costea a ratat un penalty.

Al doilea meci al lui Ilie Stan pe banca Stelei s-a încheiat fără goluri. "Roş-albaştrii" ar fi putut să piardă meciul în ultimele secunde, însă Stanca a respins senzaţional şutul perfect plasat de Lucian Sânmărtean.
În primul meci cu Stan pe post de antrenor principal, Steaua a învins greu Oţelul, la Buzău, scor 2-1, printr-un gol marcat în prelungiri de Florin Costea, cel care a irosit cea mai mare şansă de gol a meciului. Portarul lituanian Cerniauskas a respins şutul fostului atacant al Universităţii Craiova. Tatu a dat şi el cu piciorul unei ocazii de aur, trimiţând mult peste poartă de la marginea careului mic.
Moldovenii sunt pe cai mari, după succesul de la Mioveni, scor 5-0, iar un succes azi i-ar fi apropiat de poziţiile fruntaşe din Liga I. De cealaltă parte, "militarii" sunt pe locul opt în clasament.

FC Vaslui – Steaua 0-0
Min. 90+3 – Final de meci.

Min. 90 – Stanca salvează un punct pentru Steaua, după ce scoate excelent în corner şutul lui Lucian Sânmărtean.
Min. 85 – Adailton a trimis peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.
Min. 80 – Gladstone a fost blocat într-o poziţie excelentă de gol, iar moldovenii au cerut henţ în careu la Martinovici.
Min. 75 – Fază incredibilă la poarta vasluiană! Cinci jucători stelişti au tras la poartă, însă niciunul nu a reuşit să învingă barajul vasluian sau pe portarul Cerniauskas. Ultimul care a şutat spre poartă a fost Tatu, care a trimis, dintr-o poziţie excelentă, la câţiva metri buni peste "transversală".
Min. 72 – Brazilianul Wesley – golgheterul vasluienilor – execută foarte slab o lovitură liberă dintr-o poziţie ideală.
Min. 70 – Steaua a prins mai mult curaj, dar niciun şut al "roş-albaştrilor" nu a trecut încă de blocajul vasluian.
Min. 67 – Bello şutează razant prin faţa porţii steliste, iar Wesley ratează de puţin contactul cu mingea.
Min. 65 – Se joacă încâlcit, la mijlocul terenului. Ocaziile de poartă sunt puţine.
Min. 60 – Dublă schimbare la Vaslui: Gladstone şi Bello i-au înlocuit pe Zmeu şi Temwanjera.
Min. 55 – Milisavjevic trimite puternic, dar peste poarta lui Stanca.
Min. 52 – Schimbare la Steaua: a ieşit Tibi Bălan şi a intrat Nikolici.
Min. 50 – Florin Costea respinge o minge care putea fi foarte periculoasă pentru poarta Stelei. Moldovenii sunt mai insistenţi şi în startul părţii secunde a jocului.
Min. 46 – A început repriza secundă.
Min. 45 – Pauză la Vaslui. După o repriză marcată de penalty-ul ratat de Florin Costea, FC Vaslui şi Steaua sunt la egalitate, scor 0-0.
Min. 40 – Ocaziile au dispărut de la Vaslui. Gazdele se mişcă mai bine, pasează mai mult, au o posesie superioară, însă nu găsesc drumul spre gol, toate acţiunile oprindu-se undeva la 25 de metri de poarta lui Stanca.
Min. 35 – Steaua iese tot mai rar din propria jumătate de teren, iar când o face, mingea ajunge de cele mai multe ori la Florin Costea, care pierde posesia. Adailton a şutat slab spre poarta Stelei, iar Stanca a reţinut.
Min. 32 – FC Vaslui domină în aceste momente. Brandan şi Temwanjera aproape s-au luat la bătaie, iar arbitrul Balaj i-a pus la punct cu o avertizare verbală.
Min. 28 – Sânmărtean execută slab o lovitură liberă de la marginea careului, iar Stanca reţine fără emoţii.
Min. 25 – Defensiva rămâne în continuare punctul slab al gazdelor. Latovlevici şi Martinovici şi-au încercat norocul cu şuturi de la distanţă, însă au ratat ţinta.
Min. 20 – Partida a revenit la ritmul lent din primele minute. Vasluienii au început să plimbe mai bine mingea, iar Sânmărtean – una dintre vedetele gazdelor – începe să îşi intre în mână.
Min. 15 – Steaua traversează momente bune în Moldova, însă ocaziile s-au mai împuţinat la poarta gazdelor, care par surprinse de evoluţia "roş-albaştrilor".
Min. 10 – Moldovenii reacţionează! Farkas a trimis peste poarta stelistă. La faza imediat următoare, Tatu ocoleşte fără emoţii defenisva vasluiană, însă Cerniauskas e din nou la post şi respinge în corner.
Min. 8 – Florin Costea ratează. Dansul lui Cerniauskas de pe linia porţii l-a derutat pe fostul atacant oltean, care a trimis previzibil, iar lituanianul a respins.

Min. 7 – Penalty pentru Steaua! Balaj acordă 11metri pentru un henţ al lui Milanov.

Min. 5 – Start anost de meci. Niciuna dintre cele două echipe nu reuşesc să se impună la mijlocul terenului. Steaua pare echipa cu mai multă poftă de joc.
Min. 1 – A început partida de la Vaslui.
FC VASLUI: Cerniauskas – Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevic – Costin, Zmeu – Adailton, Wesley, Sînmărtean – Temwanjera
Rezerve: Puia, Gladstone, Balaur, Ad. Gheorghiu, Jovanovic, Neagu, Bello
Antrenor: Viorel Hizo
STEAUA: Stanca – Brandan, Martinovici, Geraldo, Latovlevici – Prepeliţă, Bicfalvi, Bourceanu, Bălan – Tatu, Fl. Costea
Rezerve: Cojocaru, Mustaţă, Lupu, Roşu, Rusescu, M. Costea, Nikolic

Antrenor: Ilie Stan