FBI: „Hunter-Gate NU este o operațiune de dezinformare a Rusiei”

FBI: „Hunter-Gate NU este o operațiune de dezinformare a Rusiei” Hunter Biden. Sursa foto: Arhiva EVZ

FBI se află în posesia laptopului presupus a fi al lui Hunter Biden, în care s-au descoperit e-mail-uri incendiare despre traficul de influență pe care îl făcea cu puterile străine fiul fostului vicepreședinte al SUA.

Biroul Federal de Investigații a refuzat să confirme sau să infirme această informație, care a fost furnizată Fox News de către două surse din administrație.

Mai mult, a aflat Fox News, oficialii FBI și ai Departamentului de Justiție subscriu la o evaluare făcută de directorul comunității de informații americane, John Ratcliffe, conform căreia laptopul și materialele conținute în el nu reprezintă o operațiune a serviciilor secrete ruse, avându-l drept țintă pe candidatul Democrat în alegerile prezidențiale, Joe Biden.

„Pur și simplu, nu este adevărat”

Laptopul și e-mail-urile pe care le conține „nu fac parte dintr-o campanie de dezinformare rusă”, a declarat luni Ratcliffe, contrazicându-l astfel pe președintele Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților, Democratul Adam Schiff.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Permiteți-mi să fiu clar: comunitatea de informații nu crede acest lucru deoarece nu există informații care să o susțină”, a declarat Ratcliffe. „Și nu am făcut nici un schimb de informații nici cu Adam Schiff, nici cu alți membri ai Congresului.”

„Pur și simplu, nu este adevărat”, a punctat Ratcliffe.

„E-mail-urile sunt autentice”

„Dacă vă gândeați că nu este posibil pentru Schiff să aibă mai puțină credibilitate, Departamentul de Justiție tocmai v-a dovedit contrariul”, a declarat un înalt oficial din domeniul informațiilor pentru Fox News.

În același timp, un alt important oficial din domeniul aplicării legilor federale a declarat pentru Fox News că „e-mail-urile sunt autentice”.

Într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei din Senat pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale, Republicanul Ron Johnson, care anchetează tranzacțiile comerciale ale lui Hunter Biden precum și laptopul în chestiune, FBI a afirmat că nu are „nimic de adăugat pentru moment la declarația din 19 octombrie făcută de directorul comunității de informații despre informații exploatabile existente”.

„Dacă apar informații exploatabile, FBI, în consultare cu comunitatea de informații, va evalua necesitatea de a furniza communicate dumneavoastră și Comisiei interesate, conform cadrului legal”, arăra comunicatul Biroului Federal.

Securiștii lui Obama nu renunță la Rusia

Luni, 19 octombrie, un grup de 50 de foști înalți oficiali din serviciile de informații din mandatul lui Obama și al vicepreședintelui Biden, au dat publicității o scrisoare deschisă în care afirmă că întregul scandal al laptopului lui Hunter Biden este o operațiune de dezinfomare a Rusiei, indiferent dacă e-mail-urile sunt reale sau nu.

Printre semnatarii scrisorii se numără nume precum James Clapper, fostul director al comunității de informații, sau John Brennan, fostul director al CIA.

Ambii au fost printre cei mai înflăcărați promotori ai teoriei complicității dintre Donald Trump și Rusia, care s-a dovedit falsă.

Potrivit unor documente recent declasificate, Brennan l-a informat personal pe Obama că Hillary Clinton, înfundată până în gât în propriul scandal cu e-mail-uri, plănuia să îi însceneze lui Trump o operațiune de compromitere, acuzându-l de legături cu Rusia.

Nici Joe Biden, nici echipa sa de campanie electorală, nici Hunter Biden, nici avocații acestuia nu au contestat până acum autenticitatea e-mail-urilor.