Oleg V. Deripaska, un oligarh rus care are legături strânse cu Kremlinul, s-a confruntat cu acuzații de extorcare, luare de mită și chiar de asasinare. În baza acestor acuzaţii FBI a crezut că ar putea să-l transforme într-o sursă de informaţii numai că, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Potrivit NYT, FBI şi Departamentul de Justiție au încercat fără succes să îl transforme Deripaska într-un informator. Ei l-au ademenit cu posibilitatea de a i se oferi ajutor în obținerea de vize pentru Statele Unite sau chiar ajutor pentru a-și rezolva problemele juridice din SUA. În schimb, ei cereau informații despre crima organizată rusească și, mai târziu, despre posibilul ajutor rusesc pentru campania președintelui Trump din anul 2016, potrivit unor asociați ai lui Deripaska.

Agenții FBI au apărut neanunțaţi și neinvitaţi la o locuință pe care Deripaska o avea în New York și l-au presat să dea informaţii despre Paul Manafort, fost partener de afaceri care mai apoi a devenit președinte de campaniei pentru Donald Trump, şi presupus om de legătură între Kremlin şi familia preşedintelui, notează nytimes.

Miliardarul Oleg Deripaska, în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei vizaţi de sancțiunile administrației Trump datorită afacerilor sale. Tot New York Times, afirmă au fost abordaţi în secret alţi șase oligarhi ruşi pentru a le cere cooperarea, dar fără succes.