Evenimentul ZileiInternationalFauci a dat lovitura! S-a ales cu o pensie specială de sute de mii de dolari. În istoria SUA așa ceva n-a mai existat

Fauci a dat lovitura! S-a ales cu o pensie specială de sute de mii de dolari. În istoria SUA așa ceva n-a mai existat

Fauci a dat lovitura! S-a ales cu o pensie specială de sute de mii de dolari. În istoria SUA așa ceva n-a mai existat
Guvernul SUA îl răsplătește pe Fauci cu o pensie specială nemaipomenită în istoria SUA. Este de așteptat ca dr. Anthony Fauci să primească o sumă record din pachetul de pensii al guvernului federal al SUA: o plată anuală estimată la peste 350.000 de dolari.

Consilierul medical șef al președintelui Statelor Unite ale Americii Joe Biden, doctorul Anthony Fauci, este de așteptat să primească o sumă record din pachetul de pensii al guvernului federal, cu o plată anuală de peste 350.000 de dolari, considerată a fi cea mai mare din istoria SUA, potrivit unui raport al Forbes.

Pe 27 ianuarie și din nou pe 17 mai 2021, Forbes a solicitat NIH formularele financiare și de conflict de interese ale dr. Fauci pentru anul fiscal 2020 și 2021. Mai precis, descrierea postului; plăți redevențe; toate contractele de muncă, amendamentele, modificările și actele adiționale, dar nici astăzi nu au fost prezentate.

În ajunul Crăciunului, doctorul Anthony Fauci a împlinit 81 de ani

Cu toate acestea, încă nu se pensionează. Dacă ar face-o, Fauci ar primi cel mai mare pachet federal de pensionare din istoria SUA.

După ce a lucrat timp de 55 de ani ca angajat federal, doctorul Fauci, care a împlinit 81 de ani pe 24 decembrie, nu a dat niciun semn că se va pensiona în curând. Fauci a condus Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) al Institutului Național de Sănătate (NIH) din 1984.

Fauci, cel mai bine plătit lucrător guvernamental. Îl depășește şi pe Biden

Conform raportului Forbes, pe baza evaluării de la OpenTheBooks.com, cariera îndelungată a consilierului-șef îi dă dreptul la o pensie specială anuală de peste 350.000 USD, care ar crește odată cu modificările anuale ale costului vieții. În plus, Fauci a devenit cel mai bine plătit lucrător guvernamental pentru al doilea an consecutiv, depășind președintele, generalii militari de patru stele, precum și peste 4,3 milioane dintre colegii săi.

În 2020, Fauci a fost plătit cu 434.312 dolari în calitate de director al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID), în creștere față de 417.608 dolari cu anul precedent.

Fauci a primit 1,252 milioane USD în plată în perioada 2018-2020

Mai mult, Fauci a primit o ajustare permanentă a salariului din 2004 în timpul mandatului fostului președinte George W. Bush pentru activitatea sa de bio-apărare, informează raportul. Lucrătorii federali din SUA, care au același mandat ca și cel al lui Fauci, se pot pensiona câștigând „80% din venitul mediu înalt-3, plus credit pentru concediu medical”, conform Oficiului pentru Managementul Personalului.

În plus, conform statisticilor de la OpenTheBooks.com, Fauci a primit o plată totală de 1,252 milioane USD în perioada 2018-2020. Forbes a estimat că ar primi o pensie federală specială de 333.745 USD în fiecare an, dacă s-ar fi pensionat la sfârșitul anului fiscal 2020, împreună cu creșterile costului vieții – cea mai bună medie pe trei ani.

Fauci, de asemenea, poate fi eligibil pentru o anuitate (sumă de bani incluzând o parte din capital și dobânda corespunzătoare care se plătește periodic, de obicei anual, finanțată de guvern, relatează Forbes.


Accesează: