Evenimentul Zilei > Actualitate > Fathi Taher, multimilionar și fost patron al Rapidului, a murit
Fathi Taher, multimilionar și fost patron al Rapidului, a murit

Fathi Taher, multimilionar și fost patron al Rapidului, a murit

Fathi Taher, patron pentru o scurtă perioadă la Rapid, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 73 de ani.

Omul de afaceri iordanian a murit la Istanbul, după o îndelungată suferință, anunță ProSport. Înmormântarea ar urma să aibă loc în capitala Iordaniei, la Amman.

Multimilionarul iordanian a scris o pagină importantă în istoria Rapidului. Omul de afaceri a fost unul dintre primii străini care au investit în fotbalul românesc. Acesta a preluat în 2008 60% din acțiunile clubului Rapid, după îndelungi serii de tratative cu George Copos.

Aventura sa din Giulești a fost una de scurtă durată: a irosit sume importante de bani în transferuri. Jucătorii nu au confirmat. Nici antrenorul adus de Taher, Jose Peseiro, nu a putut aduce mai multă bucurie pentru rapidiști. Iordanianul a plecat după doar câteva luni, la conducerea clubului revenind George Copos.

Au trecut 13 ani de de la momentul în care Fathi Taher anunţa că a cumpărat Rapidul. Atunci, Copos a făcut un pas în spate, iar giuleştenii au realizat o campanie spectaculoasă de achiziţii, în care s-au cheltuit sume amețitoare. A fost adus un antrenor cu nume, portughezul Jose Peseiro, s-au dat bani mulţi pe Pardo, au venit Joao Paolo Andrade şi Pittbul de la Porto, iar iordanianul declara că „Rapid are buget nelimitat pentru transferuri”.

Taher a investit 8 milioane de euro la Rapid, bani pe care nu i-a mai recuperat niciodată. Peste ani, George Copos avea să declare că acel episod a adus numai necazuri echipei şi nu a ratat niciodată ocazia să spună că managementul prost din 2008 aproape că a scufundat Rapidul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News