Cu 33.000 de dolari, intreprinzatorii pot incepe o afacere al carei succes se bazeaza pe dorinta parintilor de a avea copii inteligenti.
Educatie prin distractie. Pe acest principiu se bazeaza cursurile FasTracKids de formare a copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani. FasTracKids este o franciza americana, lansata la noi in luna martie din acest an.
Ideea afacerii a aparut in 1998, in Denver (SUA). Un grup de psihologi si cercetatori a conceput acest program pornind de la ideea ca un om poate fi cu 25% mai inteligent in functie de calitatea si de cantitatea stimularii creierului pana la 8 ani.
Cursurile FasTracKids dureaza doi ani si sunt impartite pe 96 de lectii a cate doua ore. Programul acopera teme precum astronomie, biologie, comunicare, literatura, creativitate, stiintele pamantului, matematica, arta si teatru, tehnologie si chiar scopuri si obiective in viata si economie.
Trei francizati in cinci luni
Investitia initiala pentru intreprinzatorii interesati de afacere se ridica la 33.000 dolari, din care taxa de franciza reprezinta 22.000 de dolari. Pachetul educational costa 7.500 de euro, la care se adauga cheltuielile de transport si cazare la Denver pentru participarea la cursuri (care sunt gratuite) si alte costuri de achizitie si amenajare a salii. Pana in prezent, au fost semnate deja trei contracte de franciza: gradinita privata Bambi Step by Step din Bucuresti, o femeie de afaceri din Constanta si un intreprinzator din Timisoara.
Parintii interesati de cursurile FasTracKids pot asista la o prezentare, duminica, la Gradinita privata Bambi, situata pe Strada Gheorghe Dem Teodorescu, nr. 16 bis, in zona Piata Alba Iulia. In timpul prezentarii, copiii vor avea ocazia sa testeze jocurile educative.
De altfel, la doua luni de la lansare, 130 de micuti frecventau aceste cursuri. Inscrierea unui copil la acest program costa 60 de lei, dupa care parintii vor scoate din buzunar cate 210 lei pe luna.
Educatie prin tehnologie
FasTracKids se bazeaza pe metoda noua de predare numita zigzag educational. „Atentia copilului nu poate sa stea pe un subiect mai mult de doua minute si jumatate. De aceea, timp de doua ore cat dureaza sesiunea de curs, copilului i se propun o serie de activitati variate, dar care mentin acelasi obiectiv psihologic”, explica Mihai Ganj, master francizatul din Romania.
Copiii care urmeaza acest program sunt familiarizati de mici cu tehnologia, jucandu-se si invatand cu ajutorul calculatorului, al camerelor de filmat, al boardului interactiv (touch screen - o tabla similara celor de la meteo).