Forma fizică de invidiat pe care o arată un fost mare fotbalist a stârnit multe discuții între fani. La cinci ani de când s-a retras din fotbal, Rio Ferdinand (41 de ani) demonstrează că se menține la un înalt nivel din punct de vedere fizic. Cel puțin asta demonstrează pozele pe care le postează pe rețele de socializare. Alături de Ferdinand, în multe cadre apare și soția acestuia.

Unii dintre internauți sunt de părere că fostul fundaș central nu are cum să arate așa de bine și a apelat la un mic truc. Adică și-a editat pozele în Photoshop. La una dintre imagini, un fan a comentat. „Nu-ţi mai edita braţele în Photoshop, frate. Mesajul a stârnit și reacția lui Wilfried Zaha, fotbalistul al echipei Crystal Palace din Premier League, s-a amuzat şi el şi a postat un „smiley face.”

După ce s-a retras din activitate, Ferdinand s-a dedicat mișcării fizice și a postat de foarte multe ori imagini alături de partenera sa, Kate Wright. Rio a început să joace fotbal la West Ham United, formație pentru care a evoluat în intervalul 1995 – 2000, iar în sezonul 1996 – 1997 a fost împrumutat de „ciocănari” la Bournemouth. În 2000 – 2002 a trecut pe la Leeds United și s-a consacrat la Manchester United în perioada 2002 – 2014.

Și-a încheiat cariera la Queens Park Rangers în sezonul 2014 – 2015. Pentru naționala Angliei, Rio Ferdinand a evoluat de 81 de ori și a marcat trei goluri.

„Puteam să beau toată ziua, apoi să mă trezesc şi s-o iau de la capăt când eram tânăr. Pe când jucam la West Ham, unele momente din cariera mea sunt înceţoşate. Lumea vorbea de un anumit meci, de anumite faze, iar eu mă aşezam şi dădeam din cap. Habar nu aveam despre ce vorbeau. Nu îmi aduceam aminte.

Aveam momente în care beam opt, nouă sau zece beri, apoi treceam direct la votcă. Însă niciodată nu beam înaintea meciurilor. Atunci era o cultură diferită. Fotbal, alcool şi discoteci. Aşa se trăia în acea perioadă”, povestea Ferdinand într-un interviu, amintind despre problemele cu alcoolul.