Scrisoarea deschisă a lui Alexander Adamescu:

”În aceeaşi notă abuzivă – dovedită şi în cadrul procesului de divorţ, unde doamna Carmen Palade îi contestă fiului lui Dan Adamescu până şi calitatea de unic moştenitor biologic – situaţia ilegală de la Unirea Shopping Center, deţinută  în proporţie de 74% de către The Nova Group Investments România, persistă sub oblăduirea autorităţilor. Iar aceasta în condiţiile în care TNG a trimis continuu cereri, plângeri şi petiţii în ultimul an către ASF, Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel şi Consiliul Superior al Magistraturii, solicitând intervenţia legală de rigoare pentru a impune obligaţiile de drept societar asupra doamnei Carmen Palade şi a Consiliului de Administraţie pe care aceasta îl conduce. Pe scurt, fosta soţie a domnului Adamescu refuză în mod ilegal să procedeze la convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, ştiind că pe ordinea de zi este trecută demiterea dânsei.

Deși este evident că doamna Palade își exercită în mod discreționar și abuziv funcția de conducere executivă a USC – care i-a fost conferită de domnul Adamescu, păcălit abominabil de o soție, care în ultimul an de conviețuire și-a planificat pas cu pas divorțul și beneficiile materiale – nicio instituție abilitată nu a luat încă măsurile care se impun de către legea în vigoare.

În plus, potrivit declarațiilor sale recente se și autoincriminează relatând o conversație privată purtată cu Dan Adamescu, care i-ar fi spus: „Tu vei ști cum să negociezi cu cei de la DNA.” – reieșind astfel că are relații în afara legii cu DNA.

“Când am discuții cu reprezentanții instituțiilor din Vest despre faptul că nu putem convoca o Adunare Generală a unei firme listate la Bursa de Valori București, fiindcă Președintele Consiliului de Administrație nu vrea, interlocutorii mei rămân muți. Așa ceva pur și simplu nu se întâmplă în Europa de Vest. Nu este posibil ca timp de un an Președintele unui Consiliul de Administrație să paralizeze o societate listată la bursă iar regulatorul și tribunalele să acopere această persoană. Mi se răspunde că asemenea excepții se mai pot întâlni în țări din lumea a treia, însă nu în UE. De ce nu se respectă drepturile acționarilor? De fapt, există anumite drepturi pentru unii acționari și altele pentru alții? Se mai miră cineva că doamna Palade încasează pe firmele ei chiriile de la Unirea, ea știind foarte bine că este deasupra oricărei legi? Cum putem să susținem că România are o piață de capital funcțională?! Pentru mine este inexplicabil ce se întâmplă…” declară Alexander Adamescu, Președintele The Nova Group”, suaține Alexander Adamescu, în scrisoarea deschisă.