Evenimentul Zilei > Social > Fake Newsweek. Alianţa PNL-USR-PMP, o ştire falsă de la un cap la altul. Gogomănie
Fake Newsweek. Alianţa PNL-USR-PMP, o ştire falsă de la un cap la altul. Gogomănie

Fake Newsweek. Alianţa PNL-USR-PMP, o ştire falsă de la un cap la altul. Gogomănie

Presupusa alianţă dintre PNL, USR şi PMP a aprins imaginaţia jurnaliştilor revistei Newsweek care, în dorinţa lor de a atrage publicul, n-au făcut altceva decât să-l dezinformeze la modul grosolan.

Joi, 30 iulie 2020, pe site-ul revistei a fost publicată o ştire care anunţa că s-a perfectat alianța între PNL-USR-PMP. Nimic mai fals, totuşi!

La câteva ore după această tentativă de informare, preşedintele PMP, Eugen Tomac a avut o intervenţie lămuritoare pe Facebook şi a infirmat ştirea.

„Clarificări legate de candidaturile PMP la București.

Situația este foarte simplă, PMP nu a fost invitat în Alianța pentru București. USR se opune.

Nu am avut ieri nicio negociere, singura persoană cu care am discutat în această perioadă în mod onest a fost Nicușor Dan, pe care îl cunosc de 20 de ani.

PMP este dispus oricând să creeze o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan, cu o listă comună pentru Consiliul General.

Aceasta trebuie să fie creată și agreată de candidat, fiind echipa alături de care va lucra. De asemenea, candidați comuni la toate sectoarele. Așa arată o alianță de învingători.

PMP are candidați care și singuri vor învinge PSD-ul, însă într-o alianță putem câștiga în cel puțin 5 sectoare. Separat, în cel mai fericit caz, un singur sector va avea primar de dreapta”, a scris Tomac.

Cu toate că ştirea era falsă de la început, jurnaliştii revistei Newsweek n-au avut tăria să recunoască acest aspect, așa că au inventat o altă știre falsă în sensul în care a picat o înțelegere între cele trei partide.

Înțelegere care a existat doar la Fake Newsweek…

Altfel, amintim că după anunțarea programului alegerilor locale, ce vor avea loc la 27 septembrie 2020, partidele au început negocierile pe toate fronturile.

Din cauza tensiunilor, negocierile purtate între PNL și USR au eşuat şi astfel a apărut varianta ca Traian Băsescu să fie un posibil candidat pentru Primăria Capitalei.

La începutul lunii, chiar Băsescu afirmase că nu exclude să candideze la funcția de primar general, funcţie pe care a deţinut-o în perioada iunie 2000-decembrie 2004.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: