Evenimentul Zilei > Actualitate > Fake news! Andrei Baciu, confundat ca „primul soț a lui Teo Trandafir” și trimis la Ministerul Dezvoltării. Exclusiv EVZ
Fake news! Andrei Baciu, confundat ca „primul soț a lui Teo Trandafir” și trimis la Ministerul Dezvoltării. Exclusiv EVZ

Fake news! Andrei Baciu, confundat ca „primul soț a lui Teo Trandafir” și trimis la Ministerul Dezvoltării. Exclusiv EVZ

Febra „breaking news” creează valuri de fake news! O nouă știre falsă a împânzit mediul online, după ce vineri seară, presa a făcut o confuzie de nume și l-a declarat pe fostul soț al vedetei tv Teo Trandafir, mort.

Incredibil, dar adevărat: s-au făcut, în spațiul public, două confuzii majore în mai puțin de 24 de ore. Prima, fostul pilot Tarom, Alecsandru Trandafir, care a decedat miercuri din cauza unei boli grave, a fost confundat cu fostul soț al lui Teo Trandafir, fost pilot de avioane militare și al cărui nume este Alexandru Trandafir. Omul a fost declarat mort și a fost sunată inclusiv Teo Trandafir, care a fost șocată de vestea despre care, la acel moment, nu știa că e una falsă.

 

EvZ vă oferă, în exclusivitate, cea de-a doua coincidență de nume și care vine din sfera politică. Presa a anunțat că în Monitorul Oficial a apărut decizia de numire a actualului secretar de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu, ca fiind „transferat” la Ministerul Dezvoltării, pe funcția de subsecretar de stat, susțin sursele Evz. 

„Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, arată decizia semnată de șeful Executivului publicată, joi, în Monitorul Oficial.

S-a dovedit și în acest caz că este vorba doar de o coincidență de nume, pe care mai nimeni nu s-a grăbit să o verifice.

UPDATE: Andrei Baciu confirmă!

Secretarul de stat a facut prima declarație legată de această confuzie, propagată în toată presa:

„Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, publicată joi, în Monitorul Oficial, nu se referă la mine, ci la un alt Andrei Baciu. Este doar o coincidență de nume.
Eu ocup în continuare funcția de secretar de stat al Ministerul Sănătății, în echipa ministrului Victor Costache. Luni dimineața ne revedem la Ministerul Sănătății unde vom continua proiectele începute in beneficiul pacientului și sistemului medical din Romania.
Ii urez mult succes noului meu coleg Andrei Baciu.

Vă mulțumesc pentru atenție!

Pe pagina lui Andrei Baciu, comentariile curg.

Cosmin Paunescu Chiar ma întrebam de unde provine reconversia profesională
Ioana Ando Toată lumea vrea un Andrei Baciu în Minister.
Admiratorii au i-au făcut și o poză în care apar „mai mulți Andrei Baciu” în ideea că poate ar fi bine „să se dea câte un Baciu, să ajungă la toți”.