Facturi mai mici la căldură. O nouă metodă pentru a face economie. Ai nevoie doar de un ingredient

Facturi mai mici la căldură. O nouă metodă pentru a face economie. Ai nevoie doar de un ingredient Sursa foto: Arhiva EVZ

Facturile la căldură au crescut, iar oamenii caută diverse modalități prin care să facă economie. Ei pot încerca un nou truc simplu. Este nevoie doar de un ingredient și de puțină răbdare.

Românii încearcă diverse trucuri pentru a economisi la factura la căldură, dar nu știu că pot scăpa de facturile mari prin folosirea unei linguri dintr-un produs foarte ușor de găsit. Mai mult, ei trebuie să țină temperatura între 18 și 20 de grade Celsius pentru a nu fi nevoiți să plătească mai mult.

Este foarte important să curățăm caloriferul. Atunci când un calorifer este murdar, nu va emana căldură așa cum trebuie, iar asta poate duce la facturi mai mari. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de zeamă de lămâie cu bicarbonat de sodiu.

Într-un pahar de apă se toarnă o lingură din sucul de la o lămâie și un vârf de bicarbonat de sodiu. Trebuie doar să ștergi caloriferul cu amestecul obținut și să aștepți să se usuce. Puteți folosi și oțet alb în loc de lămâie,o lingură de alcool și un litru de apă, potrivit RTV.

Cum să nu pierzi căldura

Nu trebuie să uiți nici de aerisirea caloriferelor din casă. Aerisirea caloriferelor se face anual înainte de sezonul rece, la câteva zile după ce instalația de încălzire a fost a fost pornită.

Aerisirea caloriferelor ajută la buna funcționare a acestora și te scapă de facturile mari. Dacă nu este aerisit, el va trebui să funcționeze mai mult timp pentru a încălzi încăperile. Nu contează dacă caloriferele sunt din fontă, oțel sau aluminiu.

Există mai multe tipuri de aerisire a caloriferelor în funcție de instalațiile de încălzire la care sunt conectate acestea, cu centrală termică individuală, sistem de încălzire centralizat și fără aerisitor. Pentru acest proces ai nevoie de o șurubelniță, chei pentru robineții caloriferelor (tur și retur) și un vas pentru colectarea apei.

Trebuie să oprești centrala termică și să încărci instalația până când presiunea de la nivelul caloriferelor (când sunt reci) să fie peste 1,5 bar. Oprește robineții tur și retur – mai întâi trebuie închis robinetul tur (superior), ca să nu crească presiunea în calorifer, apoi robinetul retur (inferior).