Facebook, probleme mari în Franța. Plăți de peste 100 de milioane de euro

Peste 100 de milioane de euro va plăti subsidiara franceză a companiei Facebook, în contul unor datorii vechi de doi ani.

Filiala franceză a grupului american Facebook a acceptat să plătească taxe restante în valoare de peste 100 de milioane de euro, care au legătură cu exerciţiile financiare anterioare lui 2018, informează un articol publicat luni de revista franceză Capital, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit documentelor consultate de publicaţia menţionată, pentru că nu a declarat la fisc veniturile generate în Franţa înainte de 2018, reţeaua socială a primit un ordin să plătească suma de 104 milioane de euro, dintre care 22 de milioane de euro sub formă de penalităţi, şi „a acceptat această impunere fiscală”.

Ultimele modificări la funcționarea WhatsApp. Nu mai depinde de telefon

Cât de uşor ne fentează un hacker? Un specialist al SRI are toate răspunsurile

Proces istoric! Apple și Google, date în judecată! „Apple a devenit ceea ce critica odată”

„Aceasta a făcut ca filiala franceză a Facebook să înregistreze o pierdere de 88 de milioane de euro şi capitaluri proprii negative de 70 de milioane de euro, potrivit bilanţului contabil pe 2019”, se mai precizează în articol publicat pe pagina de Internet a revistei Capital.

Guvernul francez a anunţat în luna decembrie 2018 că va introduce o taxă naţională pentru giganţii Google, Apple, Facebook şi Amazon, reuniţi sub acronimul GAFA.

Această taxă, care a fost votată într-un proiect de lege prezentat în luna martie 2019, prevede impozitarea cu 3% a marilor companii din sectorul digital şi se va aplica pe cifra de afaceri realizată în Franţa de giganţii din domeniul digital.

Scandal pentru pozele copiilor de pe Facebook. Un judecător a dat un verdict neașteptat

The New York Times: Alegerile din 2020 vor marca sfârșitul democrației noastre?

Facebook, lovitură decisivă pentru Trump. Zuckerberg schimbări majore în platformă

Însă în luna ianuarie, autorităţile de la Paris au anunţat că intenţionează să suspende în acest an aplicarea taxei care vizează giganţii din domeniul Internetului, în ideea de evita sancţiunile americane şi a da mai mult timp pentru găsirea unei soluţii globale în cadrul OECD.