Scandalul Cambridge Analytica, în care firma de consultanță politică ce l-a ajutat pe Donald Trump în campaniet şi a accesat datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, a dus la o campanie de ștergere a aplicației.

CEO-ul Facebook este tăcut de când scandalul de recoltare a datelor este în plină desfășoară. Tot mai multe voci sau alăturat în spatele campaniei #DeleteFacebook. Mai multe posturi media  publică ghiduri pentru ștergerea definitivă a contului de pe Facebook. O voce surprinzătoare a fost cea a lui Brian Acton, co-fondatorul companiei WhatsApp, care a fost cumpărat de Facebook pentru 19 miliarde de dolari în 2014.  Acton, care a părăsit compania WhatsApp la sfârșitul anului 2017, a postat pe Twitter: "Este timpul. #deletefacebook.“, notează theguardian.

 #DeleteFacebook, aşa este numită aplicaţia care a devenit un nou trend online, după ce s-a aflat că Facebook nu are grijă de informațiile celor peste 2 miliarde de utilizatori din reţea.

Scandalul a dus deja la o investigaţie oficială din partea procuraturii din statul american Massachusetts, dar şi la o investigaţie oficiala a FTC – autoritatea de comerţ din SUA.

Pe de altă parte, Mark Zuckerberg, a recunoscut că gigantul social-media pe care îl conduce "a făcut greșeli" în legătură cu scandalul Cambridge Analytica, notează BBC News.

"Eu am dat startul cu Facebook și, la sfârșitul zilei, sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe platforma noastră”, a scris pe contul său de Facebook.