FABRICA de ACTE FALSIFICATE. Escrocii au dat ȚEPE românilor din străinătate

FABRICA de ACTE FALSIFICATE. Escrocii au dat ȚEPE românilor din străinătate

O grupare de escroci a vândut acte falsificate românilor din străinătate care se grăbeau să își preschimbe carțile de identitate sau să obțină mai repede permisele de conducere. Polițiștii și procurorii DIICOT au descoperit o adevărată fabrică de acte și au reținut șase persoane, din județul Brașov.

O adevărată fabrică de falsificat acte a fost descoperită de polițiștii și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov care au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a șase inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire/aderare la un  grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale şi înșelăciune.

Anchetatorii au stabilit că în cursul anului 2017, escrocii au constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe raza judeţului Braşov şi a municipiului Bucureşti, falsificând acte de identitate, permise de conducere sau procuri notariale, pentru cetăţeni români şi străini, contra cost.

Totodată, s-a reţinut că gruparea de falsificatori a înşelat mai multe persoane, substituindu-şi calităţi oficiale, solicitând bani şi creându-le impresia că le vor ajuta să obţină permisul de conducere mai uşor.

Ne puteți urmări și pe Google News

DIICOT precizează că sumele obţinute astfel variau între 1.000-2.000 de euro pentru fiecare persoană, persoanele vizate fiind, în general, cetăţeni români stabiliţi în străinătate şi care se aflau în ţară pentru perioade scurte de timp.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate joi, au fost identificate şi ridicate un calculator, o tabletă, un laptop, 11 hard-disk-uri, 12 imprimante, zeci de telefoane mobile şi cartele SIM, opt memory stik, 33 de CD-uri, două card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente (trei lămpi UV, un laminator şi o datetiera), permise falsificate şi înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum şi sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline şi 1.800 de lei.

Cei șase urmează să fie prezentaţi, vineri, Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul IPJ Brasov și al  jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Braşov.