Fabrica „Antibiotice” Iaşi, în războiul giganţilor medicamentului pe piaţa mondială

Fabrica „Antibiotice” Iaşi, în războiul giganţilor medicamentului pe piaţa mondială

Piaţa de medicamente este, la nivel mondial, poate cea mai bănoasă afacere. Cu profituri mult peste traficul internaţional de droguri, ori vânzările de armament sau diamante. Sănătatea este dragă oricui. Şi pentru ea, orice om, indiferent de starea lui socială sau materială, este gata să plătească oricât. Sănătatea oamenilor a fost însă scoasă la tarabă, de oameni fără scrupule şi se vinde cui dă mai mult.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, acuzat de Trump că a avut o înţelegere secretă cu preşedintele chinez Xi Jinping să nu declare pandemia imediat ce s-a instalat, a declarat în cursul unei conferinţe de presă online, suspendarea tratamentului bolnavilor de COVID – 19 cu hidroxiclorochină, a informat AFP. Această decizie a fost luată de organizaţia mondială sâmbătă, 23 mai, în urma publicării unui studiu apărut pe 22 mai, în revista medicala „The Lancet”, care considera ineficientă sau chiar dăunătoare utilizarea clorochinei sau a derivaţilor acesteia, cum ar fi hidroxiclorochina, împotriva COVID –19.  Studiul a ajuns la această concluzie  analizând date de la aproape 96.000 de pacienţi internaţi în 671 de spitale în perioada 20 decembrie 2019 - 14 aprilie 2020. Totuşi, măsura de suspendare a tratamentului nu este definitivă.  „Datele colectate vor fi examinate", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. „Este vorba despre o măsură temporară", a precizat şi Soumya Swaminathan şefa Departamentul Ştiintific al OMS.

„Anrtibiotice” Iaşi în războiul giganţilor

În mijlocul acestui veritabil război al giganţilor, „Antibiotice” Iaşi se încăpăţânează să supravieţuiască şi să ofere românilor medicamente autohtone. În legătură cu suspendarea de către OMS a tratamentului COVID – 19 cu hidroxiclorochină, directorul întreprinderii, Ioan Nani ne-a declarat:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vom continua să producem acest medicament. Şi el va fi în farmacii după ce trece prin etapele prevăzute de lege. Nu îl producem neapărat pentru a trata cu el COVID -19. Ci pentru celelalte boli autoimune la tratamentul cărora se foloseşte demult. Evident, dacă se va relua şi tratamentul pentru COVID -19 cu hidroxiclorochină, vom pune la dispoziţia spitalelor româneşti acest medicament. Avem, la această oră pe stoc, aproximativ 2 milioane de pastile.”