Fabio Capello este cel mai bogat selecţioner

Fabio Capello este cel mai bogat selecţioner

Antrenorul naţionalei Angliei câştigă aproape 10 milioane de dolari pe an, fiind urmat, la mare distanţă, de Marcello Lippi şi de Javier Aguire.

Dai un ban, dar stai în faţă, spune o vorbă din bătrâni. După acest principiu s-au ghidat, se pare, şi oficialii Federaţiei Engleze de Fotbal în momentul în care s-au decis să-l aducă pe italianul Fabio Capello (63 de ani) la cârma reprezentativei din Albion. Conform cotidianului argentinian „Ole”, Capello este cel mai bine plătit selecţioner dintre cei prezenţi la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Pentru munca pe care o prestează la echipa naţională a Angliei, antrenorul italian este răsplătit cu nu mai puţin de 9,9 milioane de dolari pe an! Capello nu este numai cel mai bine plătit selecţioner de la Cupa Mondială din Africa de Sud, ci şi cel mai bogat antrenor de fotbal din Marea Britanie. Cotidianul „The Sunday Times”, susţine că averea italianului este estimată la 39,1 milioane de euro.

Eriksson se ţine tare

Ne puteți urmări și pe Google News

Sven Goran Eriksson este renumit ca un antrenor foarte scump, dar, cu toate acestea, nu se regăseşte printre „bogaţii” Cupei Mondiale. Suedezul nu are însă motive să se plângă, în condiţiile în care va încasa 370.000 de dolari de la federaţia din Coasta de Fildeş numai pe perioada turneului final din Africa de Sud. La care se adaugă şi bonusurile aferente în cazul în care echipa va obţine rezultate notabile.

În ierarhia jurnaliştilor de la „Ole” surprinde, totuşi, salariul lui Kim Jong-Hun, 250.000 de dolari fiind, totuşi, o sumă imensă pentru Coreea de Nord.

IERARHIE

Salariile celor 32 de antrenori care se vor duela în Africa de Sud