Expoziție-omagiu. Cu gândul la Paul...

Expoziție-omagiu. Cu gândul la Paul...

Galeria Romană are bucuria să vă invite la vernisajul expoziției „Cu gândul la Paul...”, un eveniment dedicat regretatului maestru Paul Gherasim. Vernisajul are loc marți, 6 decembrie, la ora 19.00

În fiecare an, în preajma marilor Sărbători creștine, respectiv Paștile și Nașterea Domnului, maestrul Paul Gherasim se îngrijea ca iubitorii artei să primească o bucurie: organiza o expoziție în care se regăsea iubirea - a sa și a artiștilor din Grupul Prolog - pentru Dumnezeu. Anul acesta, în vară, Paul Gherasim a plecat la Domnul.

În amintirea unui om mare

Paul Gherasim a fost mentor spiritual pentru mulți semeni. Nu și-a făcut o profesie din acest har al său, ci vorbea cui avea plăcerea să-l asculte. A fost și îndrumător pentru colegi de breaslă. Nu i-a „învățat”, ci i-a făcut „să vadă”. Pentru că „atunci când faci școală văzând, îți dai seama de neputința ta. Și văzând cât ești de neputincios, te smerești”, spunea maestrul. Arta lui Paul Gherasim este ca o declarație de smerenie, idee care a stat la baza înființării Grupului Prolog.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu iubire, dor și prietenie, 28 de pictori care l-au cunoscut pe Paul Gherasim, care l-au admirat, l-au iubit, i-au împărtășit viziunea și gândurile, au stat în preajma lui și s-au îmbogățit sufletește, vor expune la Galeria Romană, în „Cu gândul la Paul...”.

O expoziție care își propune să dăruiască bucurie iubitorilor de artă, acum, în prejma Sărbătorii Nașterii Domnului, așa cum făcea maestrul.

Pe data de 6 decembrie, odată cu vernisarea expoziției dedicată lui Paul Gherasim, va fi lansat și volumul „Murmurul poeziei”, carte îngrijită de regretatul maestru și de Marius Pandele, apărută la Editura Predania.

Prietenii maestrului care vor expune

Iată pictorii care expun la Galeria Romană, artiști care l-au prețuit pe Paul Gherasim și care, la rândul lor, au fost apreciați de el: Constantin Flondor, Horea Paștina, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Matei Lăzărescu, Mihai Sârbulescu, Valentin Scărlătescu, Diet Sayler, Gheorghe Iacob, Viorica Iacob, Silvia Radu, Ariana Nicodim, Andrei Rosetti, Alexandru Antonescu, Dinu Ritivoi, Dinu Săvescu, Ștefan Sevastre, Dragoș Alexandru, Militza Sion, Bogdan Vlăduță, Cristian Dițoiu, Valeriu Paladi, Ruxandra Grigorescu, Teodor Zbârnea, Dan Mohanu, Ilinca Angelescu, Adela Petrescu și Marius Pandele

Expoziția va fi deschisă până pe 21 ianuarie 2017, iar programul de vizitare va fi: Luni-vineri: 10.00-18.00 Sâmbătă: 10.00-15.00 la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr.1, București. (Piața Romană)