EXPLOZIV! Cum funcționează MAFIA RETROCEDĂRILOR. Tatăl unui EUROPARLAMENTAR, implicat

EXPLOZIV! Cum funcționează MAFIA RETROCEDĂRILOR. Tatăl unui EUROPARLAMENTAR, implicat

Rise Project a publicat, miercuri, o nouă anchetă prin care prezintă o situație paradoxală. Mihai Bolboceanu, tatăl europarlamentarului Ramona Mănescu, este un pensionar care se împrumută pentru o Dacie, însă prin conturile acestuia au trecut aproape 4 milioane de euro.

Potrivit Rise Project, tatăl Ramonei Mănescu, Mihai Bolboceanu (fost tehnician din marina militară), ar fi „om de paie”, adică un „personaj obscur, pierdut într-un ocean de anonimitate, împins în față pentru a-i ascunde pe adevărații beneficiari ai marilor tunuri financiare”.

„Era unul dintre membrii acelei caste ascunse, de la vârful societății, pe care lumea o intuiește, fără să o poată vedea, a îmbogățiților peste noapte. (...) Într-un singur an, 2009, își cumpărase trei apartamente de lux! Două pe malul mării, lângă panglica de nisip a plajei din Constanța, iar unul la munte, față în față cu linia de sosire a pârtiei din Predeal. Plătise pentru ele circa 870.000 de euro”, se precizează în investigația jurnaliștilor de la Rise Project.

În sursa citată se precizează că tatăl lui Mănescu și-a permis să cumpere imobilele deoarece „plonjase în paradisul de afaceri al mafiei retrocedărilor”, el fiind împins în față.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fusese folosit de fiica sa, europarlamentarul Ramona Mănescu, și de ginere, Rareș Mănescu, în operațiunea de preluare, contra unor sume derizorii de bani, a mai multor drepturi succesorale referitoare la niște terenuri foarte întinse din București. Erau drepturile succesorale ale unor familii care pretindeau că fuseseră expropriate în epoca totalitară și care nu reușiseră să își recupereze pământurile de la stat. Imediat însă după ce „Mișu” Bolboceanu preluase drepturile lor, terenurile – neretrocedate ani la rând, la cererea unor oameni simpli – fuseseră restituite. Câteva săptămâni sau luni mai târziu, în plin boom imobiliar, Bolboceanu le vânduse pe piața liberă, cu un profit de 3,7 milioane de euro”, mai spun jurnaliștii de la Rise Project.

 

Ramona Mănescu a fost europarlamentar PNL până în anul 2017.