Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie puternică la un bloc: O tânără a ajuns la spital cu arsuri. Zeci de oameni au fost evacuați din clădire
Explozie puternică la un bloc: O tânără a ajuns la spital cu arsuri. Zeci de oameni au fost evacuați din clădire

Explozie puternică la un bloc: O tânără a ajuns la spital cu arsuri. Zeci de oameni au fost evacuați din clădire

Un eveniment dramatic a avut loc vineri seară în județul Timiș. O explozie puternică a zguduit din temelii un bloc de garsoniere. Zeci de locatari au evacuat de urgență clădirea, însă într-unul dintre imobile a rămas blocată o tânără care a ajuns la o instituție medicală din apropiere, unde primește îngrijiri de specialitate. Aceasta a suferit arsuri.

O explozie puternică a avut loc vineri seară la un bloc de garsoniere din orașul Lugoj, județul Timiș. Totul a avut legătură cu o butelie de gaz butan, folosită pentru gătit. Potrivit primelor informații transmise de presa locală la momentul redactării acestui articol, explozia a avut loc la etajul 1 al clădirii de imobile.

Explozie din cauza unei butelii la un bloc din județul Timiș

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, la etajul 1 al blocului de garsoniere de patru etaje din orașul Lugoj locuia o tânără în vârstă de 23 de ani. Ea folosise o butelie cu gaz butan pentru a găti. Gazul s-a acumulat, ulterior provocând o explozie care a afectat ușa garsonierei și unul dintre geamuri, cel mai probabil fiind vorba despre cel de la bucătărie.

Imediat după deflagrație, câțiva zeci de locatari au evacuat de urgență clădirea. După cum relatează presa locală, 40 de oameni au ieșit din bloc, ulterior unii dintre ei ajutând familia să îndepărteze resturile nefolosibile din garsoniera afectată de explozie. Din fericire, aceasta a fost singulară, nefiind urmată de incendiu, potrivit reprezentanților de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Tânără de 23 de ani, transportată la spital cu arsuri

Pe rol a intervenit Detașamentul de Pompieri Lugoj, care a trimis la fața locului o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de salvare și intervenție la înălțimi, o ambulanță S.M.U.R.D și zece subofițeri.

Au fost alertate firmele și autoritățile locale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, precum Delgaz Grid, E-Distribuție și Inspectoratul de Stat în Construcții, potrivit Tion.

Tânăra în vârstă de 23 de ani din garsoniera afectată de explozie a suferit arsuri pe ambele antebrațe, de gradul II, și a fost transportată la Spitalul Municipal Lugoj. Aproximativ 9% din suprafața corpului a fost afectată de explozie, prezentând răni sub formă de arsură.

Între timp, specialiștii verifică, la momentul redactării acestui articol, starea structurii de rezistență a clădirii de garsoniere, pentru a se asigura că locatarii acestuia se pot întoarce în condiții de siguranță în casele lor, fără a se confrunta ulterior cu consecințe nedorite.