Evenimentul Zilei > Social > Experimentul care schimbă cursul lumii. Șobolanii au ajuns să conducă mașini!
Experimentul care schimbă cursul lumii. Șobolanii au ajuns să conducă mașini!

Experimentul care schimbă cursul lumii. Șobolanii au ajuns să conducă mașini!

Experiment uluitor. Șobolanii au fost învățați să conducă mini-mașini de către cercetătorii de la Universitatea britanică Richmond.

Descoperire uluitoare. Cercetătorii de la Universitatea britanică Richmond i-au învățat pe şobolani să conducă mini-maşini, în schimbul cerealelor. Experimentul a scos la iveală faptul că această activitate a redus nivelul de stres al animalelor, potrivit românia actualități.

Mini-maşinile sunt o cabină prevăzută cu trei fire metalice corespunzătoare direcţiilor înainte, stânga şi dreapta. Atunci când firele sunt atinse de animale, vehiculul se deplasează în direcţia selecţionată.

17 şobolani au fost antrenaţi o lună de zile, într-o arenă din plexiglas, de 150 pe 60 de centimetri. Cercetătorii au constatat că şobolanii care au crescut într-un mediu mai apropiat de cel natural, au condus mai bine decât cei crescuţi în cuşti.

La şobolanii-şoferi s-a observat mărirea nivelului hormonului care contracarează stresul, lucru care ar putea avea legătură cu satisfacţia pe care au datorită noii activități.

Potrivit cercetătorilor, descoperirea poate deschide calea unor tratamente comportamentale în psihiatrie, pentru oameni.