Evenimentul Zilei > Monden > Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant
Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant

Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant

Dr. Bruce Greyson studiază de mai bine de 50 de ani experiențele trăite de oameni la limita morții. Cazurile pe care le-a investigat îi pun pe oamenii de știință în mare încurcătură.

El le compară poveștile cu cele ale călătorilor medieval. Imaginați-vă, spune el, un călător care se întoarce acasă după mult timp. Omul le vorbește tuturor despre un animal exotic care poate călători zile întregi prin deșert fără apă. E vorba despre cămile, spune el.

Numai că savanții timpului sunt sceptici. Organizează un sinod pentru a decide dacă o astfel de creatură este posibilă din punct de vedere biologic. Consternat, călătorul decide să nu mai spună nimic. Or fi cămilele imposibile din punct de vedere științific, dar el știe prea bine că le- a văzut.

Nu doar oamenii de știință se simt inconfortabil să vorbească despre experiențele la limita morții. În timpul operației sale, țoferușl de camion Al Sullivan a conștientizat prezența mamei sale. Ea murise cu 20 de ani mai devreme, la 50 de ani, dar acum îi apărea mult mai tânără, așa cum era în copilăria lui. Ea a vorbit cu el și a îndrumat mâinile chirurgului.

Al a fost profund emoționat și, în timpul recuperării sale, s-a simțit fericit să știe că o va revedea când va muri .

Soția lui nu a vrut să audă nimic despre toate acestea. I-a interzis să vorbească despre asta. S-a căsătorit cu un tip norocos, a spus ea, „nu un profet din Vechiul Testament”.

Acestea sunt faptele pentru care savanții nu au găsit nicio explicație plauzibilă. Vorbind descis, cea mai supărătoare întrebare nu este dacă viața continuă într-o anumită formă și după moarte, ci de ce știința se încăpățânează să respingă această idee, notează Daily Mail.

PAGINA ANTERIOARA