Evenimentul Zilei > Politica > EXLUSIV Sebastian Ghiţă : Declaraţia lui Ion Iliescu e suspectă
EXLUSIV Sebastian Ghiţă : Declaraţia lui Ion Iliescu e suspectă

EXLUSIV Sebastian Ghiţă : Declaraţia lui Ion Iliescu e suspectă

Deputatul Sebastian Ghiţă, a catalogat declaraţia fostului preşedinte Ion Iliescu privind închisorile CIA, ca fiind "suspectă".

Declaraţia făcută de fostul preşedinte al României Ion Iliescu, pentru săptămânalul german Der Spiegel, în care recunoaşte că a pus la dispoziţia CIA, în perioada 2002 – 2003, un sediu, însă fără a şti că urma să fie vorba de vreo unitate pentru detenţie. Jurnaliştii germani au titrat articolul: „Tortură în România: Fostul președinte Iliescu admite existența închisorilor CIA”.

Fostul şef al Administraţiei prezidenţiale, Ioan Talpeş, a fost cel care s-a ocupat de detalii, iar acesta a confirmat pentru aceeaşi revistă afirmaţiile fostului preşedinte al României. În prezent, Ion Iliescu susține că nu știa ce se întâmplă acolo, afirmație contrazisă de conținutul raportului Senatului SUA. Citeşte mai multe aici

"Nu ştiu cui foloseşte poziţionarea antiromânească a fostului preşedinte Iliescu. Este evident că Rusia are un plan de destabilizare a ţărilor din jurul Ucrainei. Nu-l suspectez pe Iliescu de naivitate. Cred că greşeşte flagrant într-un moment nepotrivit. Consecinţele unor astfel de declaraţii pot fi deosebit de grave. Românii din ţară dar şi cetăţenii români care trăiesc în afară ţării pot suferi din cauza acestei declaraţii ce poate să nască interpretări. Subiectul a fost tratat de instituţiile statului român şi răspunsurile oficiale au fost transmise partenerilor României.Ceea ce încearcă Ion Iliescu este greşit şi profund incorect", a declarat Sebastian Ghiţă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: