Exclusiv. Viața în calvarul din Urgența Spitalului Județean Constanța:”Suntem ori criminali, ori victime”

Exclusiv. Viața în calvarul din Urgența Spitalului Județean Constanța:”Suntem ori criminali, ori victime”

”Putem să ne plângem? Nu. Te duci, te tratezi. Noi nu suntem ”victime”. Luăm minim de concediu medical și venim la muncă. Dar, una e să vii la muncă și să îți faci treaba și alta e să vii la muncă să se dea cu pietre în tine”.

Deși admite că munca în Urgență presupune muncă sub presiune, dată de gravitatea cazurilor, de numărul mare de pacienți, doamna doctor Rodica Tudoran nu se plânge, lucrează de 30 de ani în UPU. Iar Urgența Spitalului Județean Constanța deservește și județul Tulcea.

Vara, numai vorbim, vin din toată țara. ”Ce vreau să transmit este că munca în Urgență, în condiții de stres, în condiții de presiune, putem să o gestionăm. În schimb, nu putem gestiona munca în condiții de neîncredere și, în condițiile în care .. nu știu, e sentimentul nostru,  uneori ne simțim desconsiderați pentru munca pe care o facem. Muncim pentru toți pacienții la fel, dar stresul are costuri”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai în weekendul trecut, în 72 de ore, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Constanța s-au prezentat 1102 pacienți, 271 dintre ei fiind internați.

”Nu numai în weekenduri ci în fiecare zi, Urgența Spitalului este foarte aglomerată. Concluzia este că personalul lucrează foarte mult, colegii  mei depun toate eforturile să îi vadă pe toți. Sunt toți preluați, sunt toți investigați, sunt toți tratați. În urma investigațiilor rămân internați dacă se consideră că au nevoie de spitalizare”, a precizat și purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, Crina Kibedi.