Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Raul Pătrașcu:  Am vrut să pot să dorm cât mai liniștit noaptea, știind că am spitalul pregătit pentru orice scenariu, știind că îmi protejez colegii care sunt în prima linie în lupta cu boala, știind că pot oferi îngrijirile necesare pacienților.

SCJUPBT ar trebui să fie ultima linie pentru primirea pacienților cu COVID-19, aici se tratează cazuri complexe din cinci județe (Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bihor și Arad), iar noi trebuie să asigurăm continuitatea actului medical pe toate patologiile, indiferent de situația epidemiologică actuală.

Încă de la mijlocul lunii decembrie 2019, de când au apărut primele cazuri de coronavirus în provincia chineză Wuhan, având în vedere și experiența mea în biologie moleculară, am început să fac stocuri  de materiale de protecție în cadrul spitalului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Exclusiv EvZ

În general lumea din sistemul sanitar se plânge de subfinanțare. Ce ați reușit să stocați?

Raul Pătrașcu:  Pentru început am stocat materiale de protecție. Măști simple, halate, mănuși, bonete, botoșei. Când am văzut că epidemia ia amploare, am început să achiziționăm, în limitele bugetului și combinezoane și ochelari de protecție.

Pentru mine, ca manager, responsabilitatea principală e ca spitalul să fie pregătit pentru orice scenariu, chiar dacă nu suntem în prima linie. Să fim un exemplu de bune practici și să putem oferi suport cu materiale și personal spitalelor din primele linii, care vor avea nevoie. Noi toți cei din lumea medicală înțelegem că suntem împreună în această situație și acționăm în solidar.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro