Exclusiv! Ultima condiție a României de a intra în Schengen! Cristoiu: „De asta sunt sigur că intrăm!” Video

Declarația ministrului de Interne austriac, care ne desființa șansele de a intra în spațiul Schengen, este văzută de ziaristul Ion Cristoiu ca semnul unui șantaj politic aplicat României.

„E foarte important pentru a vedea șantajul. (...) Pentru Schengen merită să dăm. Nu știu ce vor ei, cred că vor ceva de la noi. Sarea, Hidroelectrica, CEC-ul, sunt multe lucruri, Poșta e foarte bună... În legătură cu Schengen-ul care este cel mai mare obiectiv al actualei coaliții și al lui Iohannis, dacă nu intrăm, va fi Stalingradul pentru acest regim, dar va fi și un dezastru pentru Uniunea Europeană, de asta eu sunt sigur că intrăm.”, a spus jurnalistul la podcastul Cristache & Cristoiu.

România, cloșca cu pui de aur a Austriei

„Pe ultima sută de metri a aderării, chipurile, României la Schengen, s-a trezit ministrul de Interne austriac să spună: «Nu, că România nu e capabilă să-și securizeze frontierele.» Și eu le-am dat dreptate austriecilor când au spus că România nu e capabilă să-și securizeze frontierele, cum nu a fost capabilă să-și securizeze pădurile, băncile, petrolul și tot ce ține de interesul național strategic al acestei țări. În România operează peste 7.500 de firme austriece, în România asta coruptă, nesigură, fără frontiere controlabile. Cu alte cuvinte, românii sunt corupți și răi și mafioți, dar banii românilor sunt foarte buni, pentru că Austria e al doilea mare investitor în România după Germania și țara din Uniunea Europeană unde austriecii fac cel mai mare profit.”, a arătat Ionuț Cristache.

Negocieri secrete pentru Schengen

„Avem clar că a fost consemn. De ce? Pentru că rațiunea acestui consemn trimite la declarație: «Băi, nu facem gălăgie, că o rezolvăm.» De aici ajung la negocieri. (...) Deci s-a arătat o mâță! Băieții au dat un semnal, de aia ai noștri au înțeles semnalul și au zis stați pe burtă, că o rezolvăm noi, să vedem ce vor. (...)Până acum noi n-am avut nicio obiecție. Este o legendă. Oficial, olandezii nu au spus că nu. Pentru admiterea în Schengen este nevoie ca pe 8 decembrie să se întrunească Consiliul JAI (Consiliul Justiție și Afaceri Interne) al miniștrilor de Interne și Justiție, și să ia în dezbatere admiterea extinderii Schengen, care înseamnă România, Croația, Bulgaria. În momentul în care nu se întrunește un consens, nu se pune pe temă.”, a mai spus Ion Cristoiu.