Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Simion: Trollul perfect sau rebel cu o cauză! Cauza cui? „N-am nicio îndoială că are securiști în spate”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Simion: Trollul perfect sau rebel cu o cauză! Cauza cui? „N-am nicio îndoială că are securiști în spate”. VIDEO

Spre deosebire de un troll, George Simion pare un provocator cu o cauză. Una bine conturată, din moment ce liderul AUR a strâns marți în stradă mii de oameni sătui de restricții. Podcastul EVZ Play găzduit de Robert Turcescu a discutat despre modelul patentat de useriști, dar dus la următorul nivel de Simion.

Evenimentul zilei de marți a fost fără îndoială protestul organizat de co-președintele AUR, George Simion, în fața sediului Palatului Parlamentului, împreună cu mai mulți parlamentari AUR, împotriva măsurilor de restricție și a certificatului verde.

Neamțu: Simion e cel mai bun comunicator politic din România

Scriitorul și politicianul Mihail Neamțu a remarcat la Simion în special tactica sa perfectă de trolling. „George Simion e un troll perfect. Ce face probabil se va studia în doctoratele de comunicare și jurnalism. E spectaculos felul în care a ales să comunice direct cu electoratul. Consideră că presa nu mai e necesară. E un mod inteligent, știe când să se oprească. Nu sunt de acord cu ieșirea din matricea parlamentară. Ca bun conservator țin cont de maniere. Dar el e practic cel mai bun comunicator politic din România„.

Asaltul Capitoliului, replicat la scară mai mică la București

Simion face opoziție ca la carte. Ce face el nu mai face nimeni. Simion de ăia 10.000 de euro pe lună (n.r. – veniturile totale ale unui parlamentar) bate țara ca apucatul. Se duce la categoriile pe care nu le bagă nimeni în seamă. Oamenii se încred în unul în carne și oase. În loc să împartă aeroportul, să bată și ei țara în lung și-n lat și-n diagonală. Simion a arătat azi că are capacitate de mobilizare. Că o avea securiști în spate n-am nicio îndoială„, crede Victor Ciutacu.

Scandal imens la Guvern! George Simion: ”Așteptăm să ne primească adevăratul conducător al Guvernului”. La cine se referă Liderul AUR
Sursa: arhiva EVZ

În opinia jurnalistului, liderul AUR ar putea intra în manualele de comunicare prin strategia folosită, dar acțiunea de marți ar putea fi folosită și împotriva lui. Va deveni proscris fiindcă a vrut să ocupe Parlamentul. Jurnalistul Mirel Curea a criticat politicienii români. Din punctul său de vedere, imensa cheltuială publică cu parlamentarii e invers proporțională cu utilitatea lor. I-am trimis în Parlament să fie asumați.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a mulțumit participanților la protestul din fața Parlamentului și și-a exprimat speranța că politicienii au înțeles semnalul puternic transmis de societatea civilă în legătură cu introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]