Evenimentul Zilei > Social > Exclusiv! Schimbare majoră la Ministerul Sănătății. Vine un nou șef!
Exclusiv! Schimbare majoră la Ministerul Sănătății. Vine un nou șef!

Exclusiv! Schimbare majoră la Ministerul Sănătății. Vine un nou șef!

Prin regândirea organigramei de către guvernul lui Ludovic Orban, Ministerul Sănătății a pierdut un loc fruntaș din conducere, motivând că instituțiile statului sunt suprapopulate cu bugetari. De mâine, lucrurile se schimbă, din nou, radical: vine un nou șef!

Din cele 5 posturi de secretari de stat disponibile, care au fost ocupate în mandatele predecesorilor săi, ministrul Victor Costache a scos un post, lăsând Ministerul cu 4 astfel de funcții.

MINISTRUL SANATATII, VICTOR COSTACHE
MINISTRUL SANATATII, VICTOR COSTACHE

La acel moment, PNL a declarat că „Ministerul Sănătății urmează să treacă printr-un proces de reorganizare majoră, va avea 4 secretari de stat și cel mult 380 de posturi, în scădere față de numărul actual”.

În prezent, numărul maxim de posturi al Ministerului Sănătății este de 384, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care 10 posturi aferente Unităţii de Management al Proiectului Băncii Mondiale și 16 posturi pe perioada de monitorizare, implementare și realizare a proiectelor de spitale regionale.

“Prin desființarea unui post de secretar de stat, numărul total al posturilor din cadrul Ministerului Sănătății se reduce cu cele 4 posturi aferente cabinetului secretarului de stat, respectiv la 380 de posturi. De asemenea, se desființează un post de subsecretar de stat”, mai arată nota de fundamentare a proiectului PNL, scria 360medical.ro

Vineri însă, Ministerul Sănătății a modificat din nou Hotărârea de Guvern nr 14/2010, modificare publicată pe data de 17.01.2020 în Monitorul Oficial, cu formă aplicabilă la 22.01.2020, revenind la formula veche, de 5 secretari de stat și un maxim de 384 de posturi disponibile pentru bugetari, deci, în total cu 4 mai mult decât în proiectul inițial al PNL.

Cine va fi noul secretar de stat?

În prezent, cei 4 secretari de stat sunt: Horațiu Moldovan, Nelu Tătaru, Vasile Lucian Pintea și Andrei Baciu.

dr. Horatiu Moldovan este mâna dreaptă a ministrului Victor Costache

Postul vacant cu numărul 5 a apărut pe site-ul Ministerului în cursul zilei de miercuri. Momentan, numele celui de-al 5-lea șef din Ministerul Sănătății este ținut secret.