Caz uluitor în județul Cluj. Un bărbat nevăzător, de 44 de ani, din Turda, a ajuns la mâna unui localnic de 63 de ani care a profitat, ani la rând, de situația dificilă în care se afla omul, pentru a-i încasa, ilegal, pensia.

Mai mult, așa cum reiese din ancheta demarată de oamenii legii în acest caz, care a condus la arestarea lui Nistor Rus de către instanța de judecată, individul l-a șantajat pe nevăzător și l-a exploatat în interes personal.

Într-un răspuns transmis în exclusivitate pentru evz.ro de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda se spine că individul arestat, săptămâna aceasta, de către magistrații Judecătoriei Turda îl exploata pee nevăzător din iunie 2018. De atunci, Nistor Rus l-a împrumutat pe bietul orb cu mai multe sume de bani pentru care i-a cerut dobândă.

Deoarece nu avea la cine să apeleze, nevăzătorul a devenit dependent de cămătar, au precizat procurorii, în exclusivitate pentru evz.ro. Acesta din urmă, i-a luat cardurile bancare pe care omul primea veniturile din pensie și îi dădea cât voia el din dreptul omului.

Sătul să tot plătească dobânzile perceput de cămătar, în ianuarie 2020, nevăzătorul a declarat cardurile pierdute. Astfel, Nistor Rus nu a mai avut acces la conturi și a început să îl amenințe cu bătaia.

Coșmarul nevăzătorului a luat sfârșit pe 17 martie…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE