Exclusiv. Paul al României află peste două zile dacă va fi extrădat. De ce au amânat judecătorii decizia

Exclusiv. Paul al României află peste două zile dacă va fi extrădat. De ce au amânat judecătorii decizia Sursa foto: Arhiva EVZ

Paul al României află pe 25 ianuarie dacă va fi adus în România. Asta pentru că judecătorii francezi nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la extrădarea lui, așa că și-au luat un răgaz de câteva zile pentru a cântări decizia în ceea ce-l privește.

 Vorbim despre extrădarea pe care autoritățile române au cerut-o în dosarul Ferma Băneasa în care Paul este condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare.

Din momentul în care a fost dată acea decizie fiul lui Carol al II-lea este pe fugă. El nu a fost găsit în seara în care a fost căutat de către autorități pentru a fi încarcerat și drept urmare a fost căutat prin toată Europa. La început s-a zvonit că ar fi fugit în Portugalia acolo unde a stat foarte mulți ani și avea conexiuni. Ulterior au existat informații potrivit cărora ar fi fugit în Anglia, acolo fiul său studia la școală, iar Prințesa Lia numai ce obținuse de la instanță aprobarea de a pleca cu cel mic în Marea Britanie. Iată însă că de fapt Paul al României se ascundea în Paris. Cei de la Jandarmerie au fost cu ochii pe el și după mai multe săptămâni în care și-a băut cafeaua la aceeași locație din capitala Franței, iată că a fost capturat. El a fost arestat preventiv și și-a petrecut câteva luni în arest, asta până în noiembrie. Atunci judecătorii au decis că poate fi eliberat până când vor lua o decizie cu privire la extrădarea lui.

Ce i-ar putea reține pe magistrații francezi în a da o soluție favorabilă este faptul că Paul a cerut azil în Franța spunând că în România a suferit o condamnare politică. Pe de altă parte, el este născut în Franța chiar dacă nu are cetățenie franceză. Rămâne de văzut ce anume vor decide judecătorii pe 25 ianuarie. 

Ne puteți urmări și pe Google News
Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro