Exclusiv. Luna decisivă pentru Prințul Paul. Când urmează să afle dacă va fi extrădat

Exclusiv. Luna decisivă pentru Prințul Paul. Când urmează să afle dacă va fi extrădat Sursa foto: Arhiva EVZ

Paul al României trece prin mari emoții, asta pentru că magistrații francezi au stabilit că în ianuarie se vor pronunța cu privire la extrădarea în ceea ce-l privește.

Mai exact pe data de 18 ianuarie, adică peste 16 zile prințul va afla dacă va fi adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa primită în dosarul Ferma Băneasa. Vorbim despre dosarul în care Înalta Curte s-a pronunțat acum un an și în care prințul a primit o condamnare de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Cert este că din momentul în care a primit sentința, Paul a fost de negăsit. Dacă la început s-a zvonit că ar fi fost în Portugalia, informațiile arătau apoi că s-ar afla în Anglia acolo unde studiază fiul său. Numai că de fapt prințul se afla în Paris, acolo unde a fost și prins acum câteva luni.

Prințul Paul de România va afla când va fi extrădat în țară

Culmea este că avea și un ritual, în fiecare dimineața își bea cafeaua în același loc, fiind protejat de mască. Mai ales că la acel moment în continuare se purtau măști din pricina Covid 19. După ce a fost capturat autoritățile franceze l-au plasat în spatele gratiilor până când ar fi venit momentul pentru a fi extrădat.

Doar că în luna noiembrie, la unul dintre termene, iată că prințul a fost eliberat din spatele gratiilor și a putut să își petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie cel mai probabil, dar cu siguranță în libertate. Până acum autoritățile franceze s-au dovedit a fi foarte cooperante când a fost vorba de extrădarea persoanelor căutate de români, dar în ceea ce-l privește pe Paul, acesta s-a născut pe teritoriul francez, chiar dacă nu are cetățenie. Rămâne de văzut dacă acest lucru va conta sau nu atunci când francezii vor decide cu privire la extrădarea lui Paul al României. 

Ne puteți urmări și pe Google News