Evenimentul Zilei > International > EXCLUSIV. Noua ordine mondială. Mutarea care vizează toată Planeta! Magnatul care vrea toată puterea (VIDEO)
VIDEO

EXCLUSIV. Noua ordine mondială. Mutarea care vizează toată Planeta! Magnatul care vrea toată puterea (VIDEO)

E omul momentului. Are Tesla, are sateliţi şi acum a devenit şi proprietarul Twitter, cea mai influentă reţea de socializare din Statele Unite. Personalitate enigmatică, Elon Musk ar putea schimba lumea din temelii.

Podcastul EVZ-Play transmis zilnic live, pe canalul de YouTube Evz-Capital şi pe pagina de Facebook evz.ro, a pus întrebarea referitoare la imprevizibilul Elon Musk și implicațiile planetare ale acțiunilor sale, Bogdan Comaroni, Mihai Neamţu, Robert Turcescu şi Gheorghe Piperea au căutat răspunsurile.

Se resetează jocurile politice globaliste

Elon Musk are şi foarte mulţi bani, dar şi o notorietate greu de egalat la nivel mondial. Miliardarul se bucură de o audiență de 83,8 milioane de urmăritori. Tweeturile sale sunt extrem de controversate, dar au o influență indubitabilă, cu efecte care pot rescrie chiar noua ordine mondială.

Elon Musk și-a schimbat numele în „Elona” pe Twitter! Prietenul lui Putin, liderul cecen Ramzan Kadîrov, se va înfuria
Sursa: Facebook

Moderatorul Robert Turcescu a adus în discuție o resetare a noului limbaj al globalismului, dar și al jocului politic. Scriitorul și fostul politician Mihai Neamțu vede în această mișcare a lui Musk un semnal serios că doctrinele politice se pot schimba inclusiv cele legate de noua ideologie gen trans sau woke.

„Acum avem șansa să avem o platformă cu adevărat liberă. Toată lumea știe că Facebook și Youtube sunt platforme unde cenzura, mai ales a vocilor conservatoare, e foarte apăsată”.

Neamțu: S-a corectat patologia unor oligarhi ca Bezos sau Gates

Invitatul a punctat că implicațiile achiziționării gigantului Twitter se vor resimți și la nivelul Europei.

„Am auzit că Comisia Europeană s-a antepronunțat și a anunțat că nu va tolera ca Twitter să opereze pe teritoriul Uniunii Europene dacă nu va respecta anumite linii trasate de comisie în materie de hate speech. Elon Musk a declarat că vrea libertate, libertatea creeazp competiția de idei, competiția e esența capitalismului. Elon este un capitalist. Dacă inițial credeam că vom avea o corecție a acestor patologii ale oligarhilor de tip Jeff Bezos sau Bill Gates prin Curtea Constituționalî (n.r. – a Statelor Unite), o ofertă pur capitalistă a condus la eliberarea acestui spațiu vital”, a declarat Mihai Neamțu.

Acesta a adus și un exemplu de absurd al cenzurii Twitter de până acum, cazul unui politician spaniol conservator căruia i s-a restricționat contul pe termen nelimitat pentru că a postat o tautologie, și anume că bărbatul nu poate rămâne însărcinat. Scriitorul vede în Elon Musk un pionier al științei și un avocat al libertății de exprimare.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro