Evenimentul Zilei > Justitie > Exclusiv. Moartea mamei l-a îngenuncheat pe Radu Mazăre. Unde lucrează acum fostul edil, aflat după gratii
Exclusiv. Moartea mamei l-a îngenuncheat pe Radu Mazăre. Unde lucrează acum fostul edil, aflat după gratii

Exclusiv. Moartea mamei l-a îngenuncheat pe Radu Mazăre. Unde lucrează acum fostul edil, aflat după gratii

Radu Mazăre suferă enorm după pierderea mamei sale. Deși au trecut câteva luni bune de când aceasta a trecut în neființă, fostul primar al Constanței nu pare să-și revină din șoc.

Potrivit avocatei Lizeta Haralambie, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, vorbea zilnic la telefon cu mama sa și erau extrem de apropiați. „Radu e bărbat în toată firea, însă când vine vorba de mama lui, e alt om. Mai ales că mama lui și-a asumat toate responsabilitățile după ce a pierit tatăl lor și a devenit capul familiei. Îi este foarte greu că a pierdut-o”, spune avocata fostului edil. Și fratele fostului primar spune că mama lor a fost extrem de afectată de toate greutățile prin care a trecut fiul său Radu și probabil acestea au fost cele au răpus-o.

Radu Mazăre, devastat de durere, după gratii. Cum trece fostul primar al Constanței peste șocul decesului mamei sale

Chiar și așa Radu Mazăre face tot ce îi stă în putință să treacă peste experiența închisorii cât mai activ. Așa că lucrează la atelierul de curățătorie al închisorii Jilava, acolo unde se află încarcerat, iar Alexandru, fratele său lucrează ala arhiva aceleiași închisori, potrivit aceleiași surse. Și nu face doar atât, Radu Mazăre citește foarte mult și cere tot timpul cărți de beletristică și istorie. De vizitat, în afară de fiul său îl vizitează și soția, care i-a devenit nevastă când acesta era deja închis, chiar după ce a fost extrădat în România din Madagascar.

Ce condamnare a primit ex-edilul de la malul mării

Radu Mazăre are o condamnare de 9 ani de închisoare pe care o execută în dosarul retrocedărilor ilegale din Mamaia. În acest moment el are mai multe contestații în anulare pe rol și speră ca decizia Curții Constituționale legat de prescrierea faptelor să i se aplice și lui. Doar că cei care vor stabili cum se aplică această decizie și cine va beneficia de ea sunt magistrații Înaltei Curți care stabilesc pe 25 octombrie care va fi practica judiciară în domeniu.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro