Exclusiv. Hoț din România, ajuns celebru în toată lumea. Polițiști din Europa au venit să îl vadă
- Petrisor Cana
- 25 iunie 2020, 15:26
Singurii care îi știau secretul erau concubina lui și un prieten, cercetați în acest dosar, sub control judiciar, așa cum a comunicat DIICOT.
Cei doi comandau pe internet sau cumpărau,pur și simplu, materialele de care avea nevoie Radu Theodor Croitoru.
Falsificatorul a fost greu de prins, în cei șase ani de când a încput „producția” de bani falși deoarece știa să evite camerele de luat vederi.
Bancnotele false le folosea doar în magazine sătești, în aprozare, în piețe, acolo unde știa că nu poate fi depistat, în cazul în care cineva s-ar fi „prins” că le folosește, au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, surse judiciare.
Oficial, DIICOT a anunțat, după perczițiile efectuate, miercuri, în București și în Bușteni, că „acest grup își desfășoară activitatea și în prezent iar față de membrii săi a fost documentată activitatea de falsificare a unui număr de 17065 bancnote din cupiura de 100 lei, prejudiciul în cauză ridicându-se la aproximativ 1706500 lei”.
Însă, surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că nu se știe numărul real al bancnotelor falsificate, plasate pe piață.
„Atât timp cât nici băncile, cu mici excepții, nu puteau depista falsul atât de bine făcut, se așteaptă confirmarea de la Banca Națională a României, atunci când banii falși ajung acolo, singura care are un sistem de depistare eficient”, a explicat anchetatorul chestionat de evz.ro.
Am întrebat, în acest context, ce caută Europol în acțiunea DIICOT.
„Nu le-a venit să creadă că se poate așa ceva și au trimis polițiști ca să se documenteze, fiind un caz pe care nu l-au mai întâlnit până acum”, a răspuns, pentru evz.ro, oficialul din rândul anchetatorilor.