Controale, la aceeași terasă, cu rezultate diferite

Controalele au scos la iveală și conflictele dintre instituțiile de control. O terasă din Mamaia a fost închisă de inspectorii OPC. Interesant este că terasa cu pricina fusese verificată, în urmă cu o săptămână, de inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară, fără a fi luată vreo măsură. La inițiativa Poliției Economice, controlul a fost reluat, sâmbătă seară. Mizeria din bucătărie i-a îngrozit pe inspectorii OPC și pe polițiști. Era dezastru. Sute de kilograme de mâncare au fost retrase de la vânzare.

„În urma unui control efectuat la o societate comercială cu punctul de lucru în stațiunea Mamaia, s-a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei și suspendarea activității operatorului economic până la remedierea deficiențelor, conform Ordonanţei 21/1992, de către lucrători din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a confirmat IPJ Constanța.

Acțiuni majore de control au fost și pe plaja sălbatică de la Tulcea, unde terasele improvizate sunt deținute de persoane fizice, nu de operatori economici, și la Vama Veche. Doar jumătate din cele 300 de unități comerciale verificate au fost sancționate cu suma totală de 238.000 de lei. Restul, au primit avertisment. Așa cum de altfel a transmis, anterior, și Ministerul de Interne, precizând că „principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de sancțiuni”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE