O adevărată rețea care are în spate cămătari funcționează în Constanța, a dezvăluit, în exclusivitate, pentru evz.ro, Stelian Bărnescu.

„Eu sunt doar una dintre victime. Dar, prin aceași metodă, mulți dintre constănțeni au rămas fără proprietăți”, susține Stelian Bărnescu.

El spune că „sunt mână în mână” oameni cu influență, „cămătari și oameni cu funcții de răspundere” cărora nu le-a făcut nimeni nimic până acum.

„De ce?”, am întrebat.

„Pentru că și ei dau bani cu camătă, sub formă mascată, unor interpuși iar prin intermediul notarului și al executorului judecătoresc pun mâna pe casele oamenilor pe care le vând și câștigă înzecit”, ne-a explicat Stelian Bărnescu „schema de lucru” a rețelei.

Necazul lui Stelian Bărnescu a pornit de la faptul că, în anul 2008, fiul său a împrumutat 40.000 de euro de la un cămătar, Niculae Stănică. Contract de împrumut autentificat sub nr. 1532/29.09.2008 la BNP Asociați Puia Radu și Puia Ciprian-Claudiu.

„Fiul meu a achitat în întregime suma împrumutată, dar i s-au cerut dobânzi în continuare, deși acestea nu au fost convenite initial”, a dezvăluit Stelian Bărnescu.

Ulterior, în octombrie 2008, cămătarii au luat-o de acasă pe soția lui, Anica Bărnescu, au dus-o la același notar, Ciprian Claudiu Puia. Acolo, Niculae Stănică a declarat, în scris, că a primit suma de 40.000, deși cel care a luat împrumutul, Ion Bărnescu, nu era de față iar suma de bani fusese restituită anterior.

În schimb, femeia a fost pusă să dea o declarație prin care arată că ar fi împrumutat de la un indivit certat cu legea, anchetat de polițiști, Constantin Virgil Pase, suma de 380.000 lei echivalentul a 100.000 euro și pe care se obligă să o restituie până la dată de 25.02.2009.


Tupeu de cămătar! Lua până și alocațiile copiilor și își conducea afacerile din arestul Poliției Neamț!

Apel fără precedent din partea procurorilor: se caută victimele cămătarilor de la Timișoara


Femeia nu a văzut niciun ban, însă, pe 31.01.2009 executorul judectoresc Vasile Deacu i-a solicitat să achite suma de 100.000 euro în termen de 15 zile, împreună cu cheltuielile de executare.

Altfel, a transmis executorul, imobilul proprietate comună cu Stelian Bărnescu va fi scos la licitație pentru recuperarea sumei respective.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE