EXCLUSIV EVZ. Sorin Frunzăverde: "Nu am demisionat încă din PDL, dar vreau să mă înscriu în PNL"

EXCLUSIV EVZ. Sorin Frunzăverde: "Nu am demisionat încă din PDL, dar vreau să mă înscriu în PNL"

UPDATE 18.10: "Nu am demisionat deocamdată din PDL, dar zilele acestea mă voi înscrie în PNL. În mod sigur voi deveni membru PNL. Acum două ore mi-au făcut invitația. Mâine voi ține o conferință de presă, voi da atunci toate detaliile", a declarat Sorin Frunzăverde pentru EVZ. Prim-vicepreședintele PDL, Sorin Frunzăverde vrea să demisioneze din partid. Acesta se va înscrie în PNL, urmând să candideze din partea USL, pe listele PNL, la șefia Consiliului Județean Caraș Severin. Frunzăverde a acceptat și oferta PNL de a fi vicepreședinte al acestui partid.

UPDATE 17.00."Nu am demisionat de niciunde. Mâine voi susține o conferință de presă, veți vedea despre ce este vorba", a declarat Sorin Frunzăverde pentru EVZ. "Domnul Frunzăverde va candida din partea PNL la alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș Severin", a declarat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu. "O pierdere"

"Dacă aşa stau lucrurile, nu este un lucru bun pentru partid. Trebuie să ne spună de ce a făcut asta. Eu nu am cunoştinţă să-şi exprime nemulţumiri. Este o pierdere", a declarat, astăzi, la Realitatea TV, președintele PDL București, Elena Udrea. Sorin Frunzăverde era văzut drept un apropiat al președintelui Senatului, Vasile Blaga, acesta intrând în conflict cu liderii PDL pentru că a susținut  poziții diferite față de aceștia la schimbarea guvernului Emil Boc. De asemenea, Frunzăverde a fost unul dintre cei care a susținut înființarea Mișcării Populare. De altfel, Frunzăverde era unul dintre susţinătorii schimbării simbolului PDL, care să renunţe la trandafir - simbol al socialiştilor - şi să adopte inima - simbolul PPE. Potrivit unor surse din interiorul partidului, supărarea lui Frunzăverde ar fi plecat de la un conflict pe care acesta l-ar fi avut cu președintele partidului Emil Boc, săptămâna trecută, pe tema finanțării administrației publice locale. Vicepreședintele PDL, Elena Udrea, declara, pentru mediafax, la începutul acestei luni, că prim-vicepreședintele partidului, Sorin Frunzăverde a intrat într-un conflict cu ea, nemulțumit că l-a schimbat din funcție pe directorul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) din Caraș Severin, susținut de el. A fost vicepreședinte al PDL zece ani Frunzăverde a fost ales prim-vicepreședinte al PDL la Congresul PDL din mai, anul trecut. La acel Congres, Frunzăverde l-a susținut pe Vasile Blaga pentru funcția de președinte al PDL. Acesta a deținut funcția de vicepreșdinte al PDL în perioada iunie 2001 - mai 2011 și a condus organizația PDL Caraș Severin de la înființarea acesteia.

Frunzăverde a  deținut funcția de ministru al apelor, pădurilor şi mediului înconjurător -5 decembrie 1997 - 11 februarie 1998, în Guvernul Victor Ciorbea, din care a demisionat odată cu retragerea miniştrilor PD din guvern

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta a fost și ministrul turismului -17 aprilie 1998 - 16 decembrie 1998, în Guvernul Radu Vasile, dar și ministrul apărării naţionale -13 martie 2000 - 28 decembrie 2000, în Guvernul Mugur Isărescu. Între 25 octombrie 2006 şi 5 aprilie 2007, Frunzăverde a fost ministru al Apărării. La alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, Frunzăverde a fost ales deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidând primul pe lista PD. A îndeplinit funcţia de şef al delegaţiei române din cadrul PPE-DE.

În iunie 2008, Frunzăverde a candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, câştigând alegerile.

.